Oι θεατρικοί μονόλογοι που θα απολαύσουμε αυτή τη σεζόν

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Oι θεατρικοί μονόλογοι που θα απολαύσουμε αυτή τη σεζόν

Συμβολαιογράφος με την Ηρώ Μανέ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου

Ο μονόλογος «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ στην πιο συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας της. 11 χρόνια μετά, στις 20 Οκτωβρίου 2021, η τραγική κωμωδία που συγκίνησε, προβλημάτισε, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για λίγες επετειακές παραστάσεις.

Πηγή: ΚΘΒΕ Media Kit

Η Ερασμία, μια γυναίκα χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη στο περίπτερό της και στο ασφυκτικό περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης γεμάτης ταμπού, στερεότυπα και προκαταλήψεις που δεν της επιτρέπουν να επιθυμήσει, να ερωτευτεί, εν τέλει να ζήσει.

Info: Στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 Οκτωβρίου.


Που θα φάμε μετά το θέατρο; Προτάσεις για ποτό και φαγητό στην Αθήνα


Master Class με τη Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Μαρία Ναυπλιώτου θα ζωντανέψει ξανά τον μύθο της συγκλονιστικής Ελληνίδας, που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία Κάλλας.

Πηγή: Θεατρικές Σκηνές Media Kit

Με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον κεντρικό ρόλο, που ενσαρκώνει τη μεγάλη ντίβα,  σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου. Τη σκηνοθεσία του Μaster Class υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Info: Στο θέατρο Παλλάς από την 1η Νοεμβρίου.

Το υπέροχό μου διαζύγιο με τη Φαίδρα Δρούκα, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

Στο Μικρό Άνεσις από 15 Οκτωβρίου η Φαίδρα Δρούκα, θα σας εντυπωσιάσει, ερμηνεύοντας την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο έργο της Geraldine Aron «Το υπέροχό μου διαζύγιο».

Πηγή: Θέατρο Άνεσις Fb Page

Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μας παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Άντζελα, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της…στο αναπάντεχο διαζύγιο!

Info: Στο θέατρο Άνεσις από τις 15 Οκτωβρίου.

Το καινούριο παιδί με την Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει. Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες.

Πηγή: Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Η ζωή όπως ξετυλίγεται -άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα ενταγμένη μέσα σε ένα τόσο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά.

Info: Στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη από τις 13 Οκτωβρίου.

Η μηχανή του Τούρινγκ με τον Ορφέα Αυγουστίδη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

«Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit Soles, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία και διασκευή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, από τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι.

Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Info: Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, από τις 21 Οκτωβρίου

Βρείτε τα πάντα για εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δραστηριότητες στην Αθήνα, στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα