ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Οικογενειακά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών σας περιμένει

Στο «Μύλο των Ξωτικών», το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, θα ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Στις 8 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό πρόγραμμα του Μύλου των Ξωτικών, με δωρεάν δράσεις, πλούσιες δραστηριότητες και παιχνίδια για όλη την οικογένεια. Όλα αυτά στον Μύλο Ματσόπουλου, τον πρώτο βιομηχανικό αλευρόμυλο που χτίστηκε στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

diakopes_trikala_theodoros-lakiaras-rxoHtkEyRDw-unsplash-2
Discover Τρίκαλα: Όσα δεν πρέπει να χάσετε | Φωτό: Shutterstock

Νote this: Πλέον o Μύλος Ματσόπουλου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας. Έχει εμβαδό πάνω από 3.500 τ.μ. Στις μέρες μας, ολόκληρη η έκταση αποτελεί το Πάρκο Ματσόπουλου, με σημεία πρασίνου, χώρους αναψυχής και αθλητικές υποδομές. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν και το Βιομηχανικό Μουσείο, με αίθουσα κινηματογράφου, θερινό σινεμά, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής και γλυπτικής και καφετέρια.


Τα παιδιά θα βρεθούν σε ένα σκηνικό ονειρικό. Τα παραμυθένια σκηνικά στον Μύλο των Ξωτικών, όπως το σπίτι του Άη-Βασίλη, το Πηγάδι των Ευχών, το κάστρο των Ιπποτών της Playmobil, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών και πολλά άλλα, θα συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους.

christmas_diakopes2
Πηγή: Unsplash

Άλλες δραστηριότητες στον Μύλο που θα σας μείνουν αξέχαστες είναι το Fun Park, το παγοδρόμιο, η επίσκεψη στην “γλυκιά αγορά” με γλυκίσματα που παρασκευάζονται στο Εργαστήρι Σοκολάτας και φυσικά οι μέρες παραμυθιού  και όλες οι extra πλούσιες εκδηλώσεις.

Με αφορμή το ταξίδι σας στα Τρίκαλα για το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην όμορφη πόλη και να μάθετε περισσότερα για αυτή. Παράλληλα, αποτελεί ιδανική αφετηρία για μια μονοήμερη εκδρομή στα μαγευτικά Μετέωρα ή στην πανέμορφη Ελάτη.

Δείτε επίσης:

Μετέωρα: Τα καλύτερα ξενοδοχεία και η εναλλακτική διαμονή σε τροχόσπιτο

Discover Τρίκαλα: Όσα δεν πρέπει να χάσετε

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Από την Πέμπτη 7/12 ανεξάρτητος στα περίπτερα