ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Οικογενειακή βόλτα: Τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία για παιδιά στην Αθήνα

Οι βόλτες στη πόλη γίνονται πιο συναρπαστικές με εξερεύνηση και επίσκεψη σε μουσεία που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Αυτά είναι τα μουσεία για παιδιά στην Αθήνα με πρωτότυπο αντικείμενο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

 

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής: Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία για παιδιά στην Αθήνα

Πηγή: Unsplash

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Μια διαδραστική διαδρομή νοσταλγίας στην οποία τα 5.500 εκθέματα μας «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Από το ξύλινο πρώτο ποντίκι, τα αποθηκευτικά μέσα σε μέγεθος ψυγείου, έως τους φορητούς υπολογιστές 15 κιλών! Στο Μουσείο θα δείτε «αρχαιολογίες» υπολογιστών, θα παίξετε με παλιά βιντεοπαιχνίδια, θα «μεταφερθείτε» σε ένα σαλόνι με vintage συσκευές και θα γράψετε κώδικα σε έναν υπολογιστή 40 ετών.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Πηγή: Unsplash

Σκοπός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου είναι ενημέρωση του κοινού για τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά.

Ένας τεράστιος χώρος φιλοξενεί το Μουσείο Αυτοκινήτου με την εντυπωσιακή συλλογή από αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής που μόνο που τα βλέπει ο επισκέπτης θέλει να τα γνωρίσει καλύτερα.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Mια νέα χρονιά γεμάτη προκλήσεις ξεκινάει και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών είναι εδώ με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για σχολεία και οικογένειες! Το Μουσείο είναι αρκετά ενδιαφέρον τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες αφού θα μάθετε για τους τρόπους επικοινωνίας κατά την “προ-ηλεκτρική περίοδο” μέχρι για την ανάπτυξη της τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Ένα από τα highlight της επίσκεψής σας θα είναι η περιήγηση σε ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Athens Guide: Τα στέκια της πόλης για γεύσεις από… νησί


Athens Guide: 4+1 αυλές της πόλης για παραδοσιακό φαγητό

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα