ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ώρα για 4×4 στο Πήλιο: Οι διαδρομές για extreme Σαββατοκύριακο

Αν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν τετρακίνητο αυτοκίνητο, πρέπει να το εκμεταλλευτείτε, αφού με το όχημά σας έχετε τη δυνατότητα να περάσετε από φυσικά τοπία μοναδικού κάλους, πού αλλού; Στο όμορφο Πήλιο.

Μια καταπληκτική δασική διαδρομή (11 χλμ.) ξεκινά από τον Κισσό και φτάνει ως το χιονοδρομικό κέντρο. Μέσα από πυκνό καστανόδασος, δηλαδή, από το χωριό Κισσός στους χώρους στάθμευσης του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες».

off_road_pilio
Extreme Sports στα Τζουμέρκα: Εξερευνήστε τα γεμάτοι αδρεναλίνη. | Φωτό: Unsplash

Από την πλατεία του Κισσού (700 υψόμ.) θα σκαρφαλώσετε στα 1.500 μέτρα. Ο δρόμος, στην αρχή είναι αρκετά βατός, όμως λίγο ψηλότερα το οδόστρωμα χειροτερεύει και αν έχει βρέξει, χρειάζεται αρκετή προσοχή. Φτάνοντας στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου, μπορείτε ακολουθώντας τον ασφάλτινο πλέον δρόμο να κατηφορίσετε για Χάνια.


Στην ορεινή Ναυπακτία για off road και άλλες extreme στιγμές


Μια άλλη διαδρομή που ξεκινά από Χάνια είναι η εξής: Χανία – Αη Λίας – Άθωνας – Χορευτό.

Ενώ, από Χορευτό υπάρχουν δύο επιλογές: 1) Χορευτό – Ανάληψη – Πουρί – Βριός – Παλία Μιτζέλα και 2) Χορευτό – Ταξιάρχες – Μακρυράχη.

off_road_pilio2
Κοντινές αποδράσεις: Οι κορυφαίες ορεινές δραστηριότητες στον Παρνασσό. | Φωτό: Unsplash

Άλλες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Zαγορά – Παρδαλού | Ράσοβα – Ζαγορά – Πουρί – Αγία Μαρίνα | Πουρί – Βριός | Πουρί – Φλαμπούρι – Άνω Κερασία – Μελλισσιάτικα – Βόλος


Τέλος, με αφετηρία τη Βυζίτσα μπορείτε να ακολουθήσετε 2 διαδρομές.

Πρώτον, Βυζίτσα – Μηλιές από το δάσος. Από τη Βυζίτσα ή τις Μηλιές μπορείτε να επιλέξετε την ορεινή διαδρομή που χάνεται στο πυκνό καστανόδασος.

Δεύτερον, Βυζίτσα – Καλά Νερά. Από τη Βυζίτσα και πάλι θα κατηφορίσετε με άφθονες στροφές τον τσιμεντόδρομο και θα συνεχίσετε σε καλό χωματόδρομο για 8 χιλιόμετρα, ως τον παραλιακό οικισμό Καλά Νερά.

Δείτε επίσης:

Extreme Sports στα Τζουμέρκα: Εξερευνήστε τα γεμάτοι αδρεναλίνη


Χαλκιδική winter edition: Οι δραστηριότητες που μας γνωρίζουν την άλλη πλευρά της

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»