ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ώρα για surfing στην Πελοπόννησο: Η ιδανική παραλία

Ο δημοφιλής προορισμός για surfing στην Πελοπόννησο, δεν είναι άλλος από την παραλία του Λαγκουβάρδου στην Μεσσηνία.

Η παραλία απέχει 3 ώρες από την Αθήνα, 1 ώρα από την Καλαμάτα και 7,5 χλμ από τους Γαργαλιάνους (η πιο κοντινή κωμόπολη). Έχει μήκος 597 μέτρα και ψιλή άμμο, ενώ την αγκαλιάζουν κέδροι, αλλά και πουρνάρια και αλμυρίκια, που φτάνουν μέχρι τον κεντρικό δρόμο Μαράθου-Φιλιατρών. Ο κόλπος δεν είναι ιδιαίτερα κλειστός, έχει πολλά ρεύματα και θέλει αρκετή προσοχή ειδικά αν την επισκεφθείτε με παιδιά.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραλίας είναι τα κύματα, που πολύ συχνά είναι μεγάλα, άρα ιδανικά για surfing στην Πελοπόννησο.

Πηγή: Unsplash

Η παραλία του Λαγκουβάρδου είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται, ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Η σχεδόν συνεχής παρουσία των κυμάτων μέσα στον κόλπο, αλλά και η σταδιακή αύξηση των surfers τα τελευταία χρόνια, βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένας σημαντικός πυρήνας από επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή ακριβώς γι’ αυτό, να απολαύσουν δηλαδή το Λαγκούβαρδο και το αγαπημένο τους σπορ.

Αν είστε λάτρεις των water sports, δείτε τους 4+1 προορισμούς που θα λατρέψετε!

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα