Ώρα για βουτιά: Οι ωραιότερες παραλίες του Ιονίου Πελάγους

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ώρα για βουτιά: Οι ωραιότερες παραλίες του Ιονίου Πελάγους

Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους φιλοξενούν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς που συναγωνίζονται κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς. Οι περισσότερες παραλίες τους είναι αρκετά δημοφιλείς, αποτελώντας μικρά «διαμάντια» που όλοι θέλουν να ανακαλύψουν.

Πεντακάθαρα νερά, κατάφυτες πλαγιές και απόκρημνα βράχια συνθέτουν τα εντυπωσιακά τοπία των παραλιών τους, ιδανικές για τις καλοκαιρινές σας βουτιές.

 

Πόρτο Κατσίκι

Unsplash

Το νησί της Λευκάδας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και παραμένει στην καρδιά κάθε ταξιδιώτη. Αν δεν έχετε επισκεφθεί το νησί, οι παραλίες του αποτελούν ένα σοβαρό λόγο για να το κάνετε.

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και σας υπόσχεται απολαυστικές βουτιές. Η άγρια ομορφιά του τοπίου, κατεβαίνοντας τα 100 περίπου σκαλιά από την οποία προσεγγίζεται, σας προϊδεάζει για το μοναδικό τοπίο που πρόκειται να αντικρίσετε. Κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμος και φυσικά… μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

 

Γιδάκι

Ακόμη ένα εξωτικό σκηνικό, φιλοξενείται στο υπέροχο νησί της Ιθάκης. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με καραβάκι από το Βαθύ, το λιμάνι του νησιού. Εδώ, μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζει όλα τα χρώματα της φύσης.

 

Ναυάγιο

Unsplash

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα καλοκαιρινά αξιοθέατα της Ελλάδας, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Προσεγγίζεται διά θαλάσσης με βαρκάκι το οποίο από διάφορα σημεία του νησιού. Οι αποχρώσεις του γαλάζιου της θάλασσας και της λευκής άμμου συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Απαρατήρητο φυσικά δε θα περάσει και το ναυάγιο του πλοίου – από το οποίο φέρει και το όνομά της η παραλία.

 

Ισσός

Εντυπωσιακή παραλία, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Κέρκυρα. Οι τεράστιοι χρυσαφένιοι αμμόλοφοι και τα κρυστάλλινα νερά της συνθέτουν ένα τοπίο που ξεχωρίζει. Μάλιστα, η παραλία από το 2014 είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

 

Μύρτος

Unsplash

Αν επισκεφθείτε την Κεφαλονιά, δε γίνεται να μην περάσετε μια από τις ημέρες των διακοπών σας στο Μύρτο. Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία του νησιού, αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Το λευκό βότσαλο, τα τιρκουάζ νερά της και το πράσινο φόντο θα σας μαγέψουν πριν ακόμη κατεβείτε στην παραλία, ενώ η πανοραμική θεά που απολαμβάνετε θα κερδίσει τα φωτογραφικά σας κλικ.

 

Βουτούμι

Το στολίδι των Αντίπαξων δε θα μπορούσε να λείπει από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου, μιας και αποτελεί κατά κοινή ομολογία ένα εντυπωσιακό τοπίο. Πολλοί επιλέγουν να την επισκεφθούν και για μονοήμερη εκδρομές από τους Παξούς, ώστε να περάσουν την ημέρα στα καταγάλανα νερά της.

 

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Καλοκαίρι στο Πήλιο: Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί που θα επισκεφθούμε

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα