ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Παξοί: Ο μαγικός προορισμός που γνωρίσαμε μέσα από το Maestro

Οι Παξοί είναι ένας ονειρικός προορισμός, έτσι με αφορμή το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ας δούμε τον απαραίτητο οδηγό που θα χρειαστείτε για τις διακοπές σας στους Παξούς.

Οι υπέροχοι Παξοί είναι το φόντο της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αναμένεται να μας συγκινήσει, μέσα από μία δυνατή υπόθεση με σημαντικά μηνύματα.

Γάιος

Το λιμάνι του νησιού είναι ο Γάιος και εκεί θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια και καφέ. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για διαμονή στο νησί σε ξενοδοχεία είτε σε airbnb. Αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι παραλίες του, μερικές από τις οποίες προσεγγίζονται μόνο δια θαλάσσης.

Στο λιμάνι του Γαΐου υπάρχει μαρίνα στην οποία βρίσκουν καταφύγιο μικρά αλιευτικά αλλά και τουριστικά σκάφη, τα οποία κατά την τουριστική περίοδο πηγαίνουν τακτικά στους Αντίπαξους, αλλά και σε διαδρομές γύρω του νησιού.

Shutterstock

Λάκκα

Η Λάκκα είναι ένας γραφικός παραθεριστικός οικισμός με παραδοσιακά σπίτια, όμορφα σοκάκια και μικρές πλατείες, χτισμένος σε έναν κλειστό απάνεμο κόλπο, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού στο βάθος ενός απάνεμου κόλπου και οφείλει το όνομά της στους Σουλιώτικης καταγωγής κατοίκους της, οι οποίοι κυνηγημένοι από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων κατέφυγαν εκεί.

Shutterstock

Το γραφικό μικρό λιμανάκι της είναι εξαιρετικά δημοφιλές για εκείνους που ταξιδεύουν με σκάφος, ενώ στα ασφαλή νερά του κόλπου αγκυροβολούν πολλά σκάφη. H γύρω περιοχή είναι κατάφυτη – ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια. Από το λιμανάκι του οικισμού, όπου νοικιάζονται βάρκες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδρομές σε κοντινές παραλίες.

Οι Παξοί δεν είναι το μόνο μέρος όπου το Maestro έκανε γυρίσματα, καθώς γυρίστηκαν σκηνές σε Αθήνα και Κέρκυρα.

Λόγγος

Λόγγος Παξοί διακοπές Maestro Παπακαλιάτης
Για θαλασσινά, ο προορισμός είναι ο όμορφος οικισμός του Λόγγου. | Shutterstock

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό επτανησιακό χωριό, χτισμένο σε γραφικό κολπίσκο. H περιοχή είναι κατάφυτη από ελιές και πεύκα.

Στις διακοπές στους Παξούς η διαμονή είναι υψηλού επιπέδου. Για να κάνετε όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα, μπορείτε να επιλέξετε μια από τις πολυτελείς πέτρινες βίλες με ιδιωτικές πισίνες και υπέροχη θέα στη θάλασσα, που κρύβονται μέσα στην οργιώδη βλάστηση.

Πώς πάμε στους Παξούς;

Η πρόσβαση στους Παξούς γίνεται ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα με ferry boat. Το ταξίδι Ηγουμενίτσα – Παξοί έχει διάρκεια περίπου 1 μισή ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ή της Ζακύνθου και από εκεί να πάρετε το πλοίο για τους Παξούς.

Οι παραλίες στους Παξούς

  • κορυφαία παραλία είναι αυτή του Ερημίτη, στη δυτική πλευρά του νησιού. Αν και βρίσκεται στο δύσκολο και άγριο κομμάτι, υπάρχει πρόσβαση μέχρι κάποιο σημείο με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή και μετά περπάτημα (να έχετε μαζί σας καλά αθλητικά παπούτσια).
  • Ορκός: Από τις πιο διάσημες παραλίες των Παξών με εξωτική ομορφιά, βαθιά νερά και λευκά βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται από εύκολο μονοπάτι.
  • Λεβρεχιό: Αγαπημένη παραλία των Παξών, ιδανική για χαλαρές στιγμές και δροσερές βουτιές. Πίσω από την ακτή λειτουργεί ταβέρνα, όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με υπέροχη θέα.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Εκδρομή στην Μάνη; Ένας οδηγός για την μοναδική Αρεόπολη


Έτοιμοι για ορεινές αποδράσεις; Ξεκινήστε την πεζοπορία με αυτές τις ομάδες

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»