ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις

Η όμορφη κωμόπολη του Δήμου Σουλίου της Θεσπρωτίας αποτελεί έναν προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Γκορίλα και ανάμεσα στους ποταμούς του Αχέροντα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.


Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου


Η Παραμυθιά φιλοξενεί σημαντικά αξιοθέατα, τα οποία μαρτυρούν τη σημασία της περιοχής ως εμπορικό και πνευματικό κέντρο. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται: το Κάστρο του Αγίου Δονάτου (ή Κάστρο Παραμυθιάς) που κατασκευάστηκε σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ο Πύργος Κούλια – ένα μοναδικό δείγμα οχυρωματικής κατοικίας, η οποία εξασφάλιζε τη δυνατότητα εποπτείας σε όλο τον κάμπο της Παραμυθιάς -, το ιστορικό ρολόι της Παραμυθιάς, που χρονολογείται από το 1750.

παραμυθιά, θεσπρωτίας
Πηγή: Shutterstock

Η Παραμυθιά είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για τους «ψαγμένους» επισκέπτες, που αναζητούν εξορμήσεις και δραστηριότητες στη φύση. Ιστορικό ενδιαφέρον, extreme sports και ένα υπέροχο φυσικό τοπίο συνθέτουν την ιδανική τοποθεσία για να αποδράσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί μία από τις πιο μοναδικές εμπειρίες που επιλέγουν οι λάτρεις των σπορ στην περιοχή της Παραμυθιάς. Μάλιστα, ο Ορειβατικός Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα paragliding στο όρος Γκορίλα, με την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου.

Πεζοπορία

Οι πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ενδεικτικά, μπορείτε να επιλέξετε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών Ε6 για να απολαύσετε πεζοπορία μέσα στο δάσος, διασχίζοντας την Παραμυθιά και την οροσειρά Γκορίλα. Άλλη μια διαδρομή που αξίζει να επιλέξετε είναι αυτή της οροσειράς Γκορίλα. Μέσα από την πόλη της Παραμυθιάς θα διανύσετε το μονοπάτι και θα καταλήξετε στην σπηλιά του Αγίου Αρσένη. Η θέα από εκεί είναι υπέροχη.


Πεζοπορία στο Δάσος Σκιρίτιδας: Μια μοναδική εμπειρία


Rafting & Canoying στον Αχέροντα

Μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία αποτελούν οι δραστηριότητες που προσφέρει ο ποταμός Αχέροντας. Επιλέξτε rafting, κανό – καγιάκ ή river trekking. Η κατάβαση του ποταμού και η διάσχιση των φαραγγιών αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα για τους φυσιολάτρεις καθώς το καταπράσινο τοπίο είναι φανταστικό.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου