Παύλιανη: Η ωραιότερη χειμερινή απόδραση για όλη την οικογένεια

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Παύλιανη: Η ωραιότερη χειμερινή απόδραση για όλη την οικογένεια

Η Παύλιανη είναι ιδανική για μια χειμερινή απόδραση για όλη την οικογένεια, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι η ιδανική αφορμή για να την επισκεφθείτε σαν μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή και να περάσετε υπέροχες οικογενειακές στιγμές.

Η απόλυτη χειμερινή απόδραση για όλη την οικογένεια

Η καθημερινότητα και οι πολλές υποχρεώσεις συνήθως οδηγούν στο να μην περνούν οι περισσότεροι, ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους. Με μια τέτοια εξόρμηση στη φύση, που θα λατρέψουν τα παιδιά, θα περάσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές και το βέβαιο είναι πως τα παιδιά θα περιμένουν πώς και πώς την επόμενη εξόρμησή σας στη φύση.

Πηγή: Unsplash

Σε μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, λοιπόν, μπορείτε να βρίσκεστε στην όμορφη Παύλιανη.

Η Παύλιανη είναι ένας προορισμός που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής για οικογένειες αλλά και ζευγάρια τα τελευταία χρόνια, χάρη στην αξιόλογη τουριστική του ανάπτυξη.

Το αισθητικό δάσος και το πάρκο αναψυχής της Παύλιανης φτιάχτηκαν από τους κατοίκους της με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η είσοδος στο αισθητικό δάσος είναι ελεύθερη και σηματοδοτείται από μια γέφυρα – πιάνο η οποία καθώς τη διασχίζετε θα παίζει μουσική.

Στην αντίπερα όχθη, θα βρείτε το Μουσείο Υδροκίνησης, με το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή, και στο βάθος το υπέροχο δάσος με τα πλατάνια και τις καστανιές.

Φωτό: Shutterstock

Στα πέριξ, συναντιούνται τα Βαρδούσια με την Οίτη και την Γκιώνα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο έξω βρίσκεται το χωριουδάκι που λέγεται Αθανάσιος Διάκος σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, είναι ο παράδεισος όσων λατρεύουν τις αυθεντικές γεύσεις, κρέας και τυροκομικά.


Ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για τα παιδιά, το πάρκο κρύβει στους επισκέπτες ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε βήμα: Κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεμένες στα έλατα, ένα γήπεδο βόλεϊ πάνω σε στρωμένο ροκανίδι και με ξύλινες κερκίδες για τους θεατές, πρωτότυπες αθλοπαιδιές όπως το τεμπελοποδόσφαιρο, ένα τραμπολίνο, ξύλινα τραπεζάκια και σημεία με τάβλι και επιτραπέζια παιχνίδια.

Το μόνο βέβαιο είναι πως την Παύλιανη δεν θα τη βαρεθεί κανείς και τις εκατοντάδες ομορφιές του πάρκου της δεν θα τις ανακαλύψετε μέσα σε μία μόνο μέρα.

Δείτε επίσης:

Πάρνηθα: Η πρώτη κοντινή χειμερινή απόδραση από την Αθήνα


Χειμερινοί προορισμοί με παιδιά: Οικογενειακές αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα