ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 14'
Πελοπόννησος: 4+1 στάσεις για την επόμενη εκδρομή σας

Από ιστορικά εκκλησάκια μέχρι σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους ή τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα, σε έναν τόσο πλούσιο τόπο όπως είναι η Πελοπόννησος, αξίζει να κάνετε κάποιες από αυτές τις στάσεις στην επόμενη εκδρομή σας.

 

Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας

Η Αγία Θεοδώρα είναι ένα μικρό εκκλησάκι σε ένα απομακρυσμένο χωριό της ορεινής Πελοποννήσου στο Νομό Αρκαδίας. Το εκκλησάκι αυτό ξεχωρίζει από όλα τα άλλα καθώς έχει επάνω του 17 δένδρα τα οποία έχουν αναπτυχθεί εκεί πάνω στη σκεπή της εκκλησίας.

Όμως αυτό το εκκλησάκι έχει και μια ιστορία να μας διηγηθεί για να κατανοήσουμε την κατασκευή του και πως καταφέρνει μέχρι και σήμερα να αντέξει 17 ρίζες δένδρων! Σύμφωνα με τη θρησκεία, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς η Αγία Θεοδώρα μεταμφιέστηκε σε άνδρα, καθώς η οικογένειά της δεν μπορούσε να πληρώσει μισθοφόρο κι έτσι η ίδια υποδύθηκε τον στρατιώτη. Όταν όμως αυτό έγινε γνωστό, η ίδια φυλακίστηκε και εκτελέστηκε στο σημείο αυτό! Λίγο πριν το θάνατο της είπε: «Κάνε Κύριε τα χρόνια μου να γίνουν δέντρα και το αίμα μου νερό να τα ποτίζει».

Αρχαία Μεσσήνη

Μαρία Χατζηπέτρου

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, στους δυτικούς πρόποδες του όρους Ιθώμη, απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Αρχαία Μεσσήνη: Ανακαλύπτουμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό της χώρο

Αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών μπορεί να χαρακτηρισθεί ένα από τα πλέον σημαντικά ιστορικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, συγκεντρώνοντας πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά της γης. Οι Μυκήνες είναι αρχαία πόλη του νομού Αργολίδας και βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1350 π.Χ. -1200 π.Χ.) στην Ελλάδα.

Λίμνη Δόξα

Unsplash

Η λίμνη Δόξα είναι η καλύτερη αφορμή για ένα όμορφο roadtrip στην ορεινή Κορινθία.

Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει τα πάντα, από πολυτελή σαλέ στα Τρίκαλα μέχρι γραφικούς ξενώνες σε πιο μικρά και ήσυχα χωριουδάκια. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα και ο εύκολος δρόμος είναι ένα από τα μεγάλα “+” αυτού του προορισμού. Ειδικά την χειμερινή σεζόν, το επίκεντρο των δραστηριοτήτων στο χιόνι είναι το Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

Ωστόσο, εδώ μπορείτε να δείτε και περισσότερες δραστηριότητες για την περιοχή.

Το παραμυθένιο δάσος της Φολόης

Πελοπόννησος εκδρομή
Shutterstock

Η Ηλεία, ως προορισμός, είναι περισσότερο ταυτισμένη με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και με τις μεγάλες αμμουδερές παραλίες της. Ωστόσο, σε απόσταση 20 χλμ από την Αρχαία Ολυμπία, βρίσκεται ένας τόπος, τόσο όμορφος αλλά και τόσο απάτητος που μαγεύει όποιον τον επισκέπτεται.

Ο λόγος για το δάσος της Φολόης. Στο δάσος, σύμφωνα με τον μύθο, είχε το βασίλειο του ο Κένταυρος Φόλος, ο αγαθός Κένταυρος που φιλοξένησε τον μυθικό ήρωα Ηρακλή όταν καταδίωκε τον Ερυμάνθιο κάπρο. (Hint: ο Φόλος, μαζί με τον Χείρωνα του Πηλίου, ήταν οι μόνοι «καλοί» Κένταυροι)

Αν σχεδιάζετε την επόμενη εκδρομή σας σε έναν τόσο πλούσιο τόπο όπως είναι η Πελοπόννησος, δείτε εδώ:


Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα