ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Πεζοπορία στο Δάσος Σκιρίτιδας: Μια μοναδική εμπειρία

Το πυκνό δάσος αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό που αξίζει να ανακαλύψετε. Κρύβεται ανάμεσα στον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο και το Μαίναλο. Από το δάσος ξεκινά ένα μέρος των πηγών του ποταμού Ευρώτα που εκβάλλει στο Λακωνικό κόλπο.


Πεζοπορία το φθινόπωρο: 3 ιδανικοί προορισμοί που ίσως δεν έχετε σκεφτεί


Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε το δάσος είναι να περπατήσετε το μονοπάτι και να φτάσετε στην καρδιά του δάσους. Ειδικά αν είστε λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας, η εμπειρία θα είναι μοναδική. Τα πεύκα, οι αγριοκερασιές, οι καρυδιές, οι ιτιές, οι αιωνόβιες καστανιές  και άλλα πολλά είδη χλωρίδας θα σας συντροφεύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σας.

πεζοπορία, δάσος
Πηγή: Unsplash

Η διαδρομή είναι κυκλική: ξεκινά και καταλήγει στο χωριό της Βλαχοκερασιάς με μήκος 14 χλμ. Τα δέντρα θα σας προσφέρουν σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Το μονοπάτι διαθέτει ευδιάκριτη χάραξη και σηματοδότηση και είναι αρκετά ήπιο. Σε κάποια σημεία απαιτεί λίγη περισσότερη εμπειρία, λόγω κατηφορικής απότομης κλίσης. Παρόλα αυτά, διευκολύνεται χάρη στα σχοινιά απ’ όπου θα κάνετε πιο εύκολη την κατάβαση. Η πεζοπορία σας θα συνεχιστεί δίπλα στο νερό μέχρι που θα συναντήσετε έναν παλιό νερόμυλο που θα σας ξυπνήσει εικόνες από μια άλλη εποχή.


Tips για αρχάριους πεζοπόρους του φθινοπώρου


Στο τέλος του μονοπατιού για να επιστρέψετε στο χωριό, έχει ένα ανηφορικό κομμάτι, το οποίο όμως διευκολύνουν πολύ τα σχοινιά για την ανάβασή σας. Εκεί μπορείτε πια να ξεκουραστείτε κάτω από τα πυκνά πλατάνια, να απολαύσετε τη σκιά τους και φυσικά δροσερό τρεχούμενο νερό από την πηγή που θα συναντήσετε εκεί. Με λίγο περπάτημα ακόμα, θα αντικρίσετε την Βλαχοκερασιά.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα