ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Πιερία: Οι top ομορφιές της για καλοκαιρινές διακοπές

Σε μια ακτογραμμή μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, με υπερσύγχρονα ξενοδοχεία που απογειώνουν την διαμονή σας, οι διακοπές στην Πιερία είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε το φετινό καλοκαίρι αν αναζητάτε κάτι το αυθεντικό, το ήσυχο και μακριά από τα τουριστικά ρεύματα. 

Καλοκαίρι στην Πιερία: Ένας παράδεισος για οικογενειακές διακοπές

Οι παραλίες

διακοπές στην Πιερία
Πηγή: Shutterstock

Ανάλογα με το πού θα βρείτε το καλύτερο ξενοδοχείο που σας ταιριάζει, θα εντοπίσετε και τις ανάλογες κοντινές παραλίες. Μερικές από τις επιλογές που κάθε χρόνο αναδεικνύονται στις πιο δημοφιλείς είναι οι παραλίες στην ακτογραμμή της Κατερίνης, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στη Λεπτοκαρυά και στον Πλαταμώνα.

Επισκεφθείτε το πανέμορφο κάστρο του Πλαταμώνα

Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου και στα όρια της Δ.Κ. Πλαταμώνα, είναι χτισμένο το Μεσοβυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα. Ένα μοναδικά διατηρημένο Κάστρο που ανάγεται στην εποχή της Φραγκοκρατίας, με τον επιβλητικό Πύργο εντός του, το οποίο αποτελούσε στρατηγικό σημείο ελέγχου του περάσματος από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία από ξηρά και θάλασσα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό αξιοθέατο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε.

Περιήγηση και φαγητό στον Παλαιό Παντελεήμονα: Ίσως το ομορφότερο χωρίο στην Πιερία

Πηγή: Shutterstock

Ο Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα.

Το χωριό είναι πανέμορφο και ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις. Διαθέτει αρκετές επιλογές για διαμονή αλλά φυσικά, αποτελεί και ιδανικό ορμητήριο για περαιτέρω εξερεύνηση της Πιερίας. Aποτελεί πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με άξονές του την ανάδειξη της εθνικής κληρονομιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Φαράγγι του Ενιπέα: Το μεγαλείο της φύσης

Πηγή: Unsplash

Το φαράγγι του Ενιπέα, είναι μια από τις δεκάδες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για πεζοπορία στον Όλυμπο. Στη συγκεκριμένη διαδρομή θα απολαύσετε τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, τους καταρράκτες και τις κολυμπήθρες που δημιουργούν ένα υπέροχο παζλ φυσικού κάλλους.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου μπορείτε να απολαύσετε μια ξενάγηση στην κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Εκεί, βρισκόταν η ιερή πόλη των Μακεδόνων που άκμασε τον 5ο αιώνα π.Χ., στα χρόνια του Αρχέλαου που καθιέρωσε τα «εν Δίω Ολύμπια», τους αθλητικούς και σκηνικούς αγώνες διάρκειας εννέα ημερών προς τιμή του Ολυμπίου Διός και των Μουσών.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

4+1 τρόποι για να κάνετε low budget διακοπές


Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα