ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Πήλιο: 4 υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές

Mήπως ο καλύτερος τρόπος να κάνεις καλό στον οργανισμό σου από κάθε άποψη είναι με μια πεζοπορία σε αυτά τα πανέμορφα μονοπάτια στο Πήλιο;

Ξεκινήσετε την μέρα σας στο Πήλιο με μια πεζοπορία

Διαδρομή 1: Το Μονοπάτι των Κενταύρων

Πήλιο πεζοπορία
Μαρια Χατζηπετρου

Το μονοπάτι διαμορφώθηκε έτσι όπως είναι σήμερα μετά από την πρωτοβουλία προσκόπων της περιοχής, οι οποίοι χαρτογράφησαν και καθάρισαν το μονοπάτι ενώ σιγά σιγά, πρόσθεσαν μικρές γέφυρες.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 2,7 χλμ. Το μονοπάτι βρίσκεται έξω από το χωριό Πορταριά και το τέλος του οδηγεί στο ίδιο το χωριό. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, πιο ευκολοπερπάτητο, καταλήγει στο κέντρο του χωριού και το δεύτερο κομμάτι, που είναι και το μεγαλύτερο, καταλήγει στην έξοδο του χωριού.

Διαδρομή 2: Σταγιάτες – Μακρινίτσα

Πρόκειται για μια ακόμη εύκολη διαδρομή, η οποία βασίζεται στην παλιά σύνδεση από τους Σταγιάτες προς τη Μακρινίτσα. Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία των Σταγιατών και το μήκος της είναι περίπου 3 χλμ.

Unsplash

Διαδρομή 3: Άνω Βόλος – Πορταριά

Η διαδρομή ξεκινά από την θέση Αηδονοφωλιές κοντά στο Μεγάλο Ρέμα και μετά από μια σειρά από δρομάκια, θα φτάσετε στην πλατεία της Ανακασιάς. Έπειτα, περνώντας από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου που θα συναντήσετε, θα φτάσετε στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και σειρά έχει να βγείτε στο ψηλότερο σημείο του Άνω Βόλου.

Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 4.5 χλμ.

Ρexels

Διαδρομή 4: Πορταριά – Αλικόπετρα

Η διαδρομή ξεκινά από την Πορταριά και διαθέτει πολύ καλή σήμανση τόσο με ταμπέλες όσο και με κόκκινα σημάδια. Το μήκος της είναι περίπου 4 χλμ.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Ο Έλπις και η Δώρα μας μιλούν για τα ταξίδια που έχουν προορισμό τον άνθρωπο


Φύγαμε για κυνήγι τρούφας; Όσα πρέπει να ξέρετε

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"