ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Πορταριά: Χειμερινή απόδραση στην καρδιά του Πηλίου

Το Πήλιο αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Η Πορταριά είναι χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Πηλίου. Το κεφαλοχώρι βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και φέρει μακρά ιστορία από το Μεσαίωνα.

Φυσικά το χωριό μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για να επισκεφθείτε και τα υπόλοιπα δημοφιλή χωριά του βουνού των Κενταύρων.

Μια βόλτα στο γραφικό χωριό

Αν ο καιρός το επιτρέπει, τα καλντερίμια θέλουν οπωσδήποτε μια περιήγηση για να απολαύσετε την ηρεμία και τα αρχοντικά πετρόχτιστα κτίρια που κοσμούν το χωριό. Απολαύστε τον καφέ ή το γλυκό σας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα αρχοντικά – δείγματα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής -, σε συνδυασμό με τη μαγευτική φύση και η υπέροχη θέα στο Βόλο θα σας εντυπωσιάσουν.

Unsplash

Επισκεφθείτε επίσης το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Το μουσείο στεγάζεται στο Αρχοντικό Ζούλια, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής τέχνης. Εκεί θα βρείτε σπάνια βιβλία, φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα στοιχεία για τη ζωή των Πορταριτών στην Αίγυπτο στις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς και για την καθημερινή – κοινωνική ζωή των κατοίκων του χωριού.

Οργανώστε μια εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Στην καρδιά του χειμώνα, μια απόδραση στα λευκά είναι ιδανική. Το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες διαθέτει 5 πίστες σκι για ατελείωτη περιπέτεια με την παρέα ή την οικογένειά σας. 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και 1 πίστα δρόμου αντοχής. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στο σαλέ με μαγευτική θέα το ολόλευκο τοπίο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το χωριό Χάνια, σε υψόμετρο 1470μ. Ένας ιδανικός προορισμός που μπορείτε να επισκεφθείτε μετά την απόδρασή σας στο χιονοδρομικό, αν θέλετε να απολαύσετε παραδοσιακές συνταγές.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λίμνη Τριχωνίδα: Μια απόδραση στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου