ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Πόρτο Τιμόνι: Το ανεξερεύνητο διαμαντάκι της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι ένας κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός. Η έκτασή της ωστόσο, της δίνει τη δυνατότητα να κρατάει και μερικά μυστικά για τους πιο «ανήσυχους» ταξιδιώτες. Σίγουρα όσες περισσότερες μέρες αφιερώσετε στο νησί, τόσα περισσότερα αξιοθέατα θα ανακαλύψετε. Εδώ η εξερεύνηση δε σταματά ποτέ.

Το Πόρτο Τιμόνι είναι ένα από τα ανεξερεύνητα διαμαντάκια του νησιού. Παρόλο που αποτελεί μια δημοφιλή παραλία, δεν συγκαταλέγεται στις πιο πολυσύχναστες του νησιού, με αποτέλεσμα να παραμένει για πολλούς ανεξερεύνητη. Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η παραλία έχει σχετικά δύσκολη πρόσβαση διά ξηράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί αγαπημένη επιλογή των λάτρεις της παρθένας φύσης.

Unsplash

Πρόκειται για δύο δίδυμες παραλίες που χωρίζονται φυσικά από μια λωρίδα γης, συνθέτοντας ένα μαγευτικό τοπίο, με πλούσια βλάστηση και κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και στο σημείο δε φτάνει αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η παραλία να καταφέρνει να διατηρεί τη φυσική της ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο.

Το μονοπάτι ξεκινά από το γραφικό χωριό Αφιώνας. Η πεζοπορία για να προσεγγίσετε την παραλία από το χωριό διαρκεί κατά προσέγγιση μισή ώρα – ανάλογα και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Στη διαδρομή θα συναντήσετε μεσαιωνικά ερείπια και το εντυπωσιακό ξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού. Το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Unsplash

Tip: Αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε από το μονοπάτι, προτιμήστε να ξεκινήσετε τις πρωινές ώρες, για να αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και σιγουρευτείτε ότι θα πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η άλλη εναλλακτική είναι να προσεγγίσετε την παραλία διά θαλάσσης από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Απόδραση σε νησί: Πού να πάμε αυτό Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου