ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Πώς θα προστατέψετε τα φυτά σας από το χιόνι και τον παγετό

Αυτή την περίοδο αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις και αισθητή πτώση του υδράργυρου. Ανάμεσα σε πολλά, το ερώτημα που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να προνοήσετε για την υγεία των φυτών σας είναι ένα. Πώς θα προστατέψετε τα φυτά σας από το χιόνι και τον παγετό. Με αυτά τα tips θα αποφύγετε τα προβλήματα που θα προκαλούσε με βεβαιότητα ο χιονιάς στον κήπο σας.

Φωτό: Unsplash

Πώς θα προστατέψετε τα φυτά σας από το χιόνι ώστε να παραμείνουν ζωντανά και υγιή;

Μετακινήστε τα σε πιο προφυλαγμένα μέρη

Αν έχετε τα φυτά σας σε γλάστρες ιδίως σε κάποιο βορινό μπαλκόνι, μετακινήστε τες σε κάποιο πιο προφυλαγμένο σημείο. Μια γωνία ανάμεσα σε ψηλούς τοίχους είναι ιδανική ώστε να συγκεντρώσετε τις γλάστρες σας μαζί.


Μεγαλύτερο κίνδυνο κατά την διάρκεια της παγωνιάς αντιμετωπίζουν τα λαχανικά, τα μικρά καλλωπιστικά φυτά και τα νεαρά καρποφόρα δέντρα. Επίσης, αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες ή αυτά που έχουν μεταφυτευτεί πρόσφατα και δε διαθέτουν ισχυρό ριζικό σύστημα.


Φωτό: Unsplash

Δημιουργήστε μόνωση

Μια ακόμη τακτική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να προσθέσετε ένα παχύ στρώμα από φύλλα, ξυλαράκια και άλλα κομμάτια. Αυτό το υλικό θα προστατέψει το χώμα από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και έτσι θα δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο που θα κρατήσει το χώμα ζεστό.

Καλύψτε τα

Ένας ακόμη χρήσιμος τρόπος για να προστατεύσετε τα φυτά σας είναι να τα καλύψετε με ειδικά νάιλον που θα βρείτε σε κάθε κατάστημα με είδη κηπουρικής.

Προσθέστε κοπριά στα φυτά πριν την παγωνιά

Μπορείτε να ενσωματώσετε έγκαιρα κοπριά γύρω από τις ρίζες των φυτών εν όψει του παγετού για να αυξηθεί η θερμοκρασία του εδάφους και να εξασφαλιστεί ομαλή λειτουργία του ριζικού συστήματος.

Δείτε επίσης:

3+1 χειμωνιάτικα λουλούδια που θα ομορφύνουν τον χώρο μας


5 φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου