ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Πρώτη φορά διακοπές σε camping: Όλα τα must για αυτή την εμπειρία

Οι διακοπές σε camping είναι κάτι που πολλοί δεν αλλάζουν με τίποτα. Η απλότητα και η ανεμελιά αυτού του τύπου διακοπών είναι κάτι το ανεκτίμητο και σε περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά, γιατί όχι, το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη αφορμή!

Camping υπάρχουν σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές, σε νησιά ακόμη και σε ορεινά μέρη της χώρας. Όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές, μέλημά σας είναι να κάνετε την απαραίτητη κράτηση στο camping και να ζητήσετε ένα από τα πιο σκιερά και ήσυχα μέρη. Η επιχείρηση συνήθως διαθέτει σκηνές που μπορεί να παραχωρήσει σε κατασκηνωτές που δεν διαθέτουν, όμως κατά τη γνώμη μας, καλύτερο είναι να έχετε την δική σας ή κάποιου φίλου. Ακόμη σημαντικότερο, καλό θα ήταν την πρώτη σας φορά σε camping ένας τουλάχιστον από την παρέα να το έχει ξανακάνει.

Η εμπειρία σε αυτό θα βοηθήσει κυρίως σε τεχνικά ζητήματα όπως είναι το στήσιμο της σκηνής και διάφορες άλλες πρακτικές συμβουλές. Το βέβαιο είναι πως στο camping θα γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους και θα ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία. Πέραν των απαραίτητων εφοδίων το πρώτο μέλημα είναι να σέβεστε τους κοινόχρηστους χώρους και τους άλλους κατασκηνωτές!

Ας δούμε μερικά από τα βασικά που θα κάνουν ευκολότερες τις διακοπές σε camping:

Σκηνή

Πηγή: Pexels

Η σκηνή φυσικά είναι το βασικότερο. Ανάλογα με το πόσα άτομα θα κοιμούνται στη σκηνή, θα πρέπει να καθορίσετε και το μέγεθός της. Σκεφτείτε ενδεικτικά πως αν πρόκειται να μείνουν 2 άτομα στη σκηνή, καλό είναι τότε η σκηνή να αναγράφει πως προορίζεται για 3-4 άτομα, καθώς σκεφτείτε πως πρέπει να έχετε μέσα και τις αποσκευές σας. Φροντίστε να είναι καλοκαιρινή, με 2 πόρτες κατά προτίμηση ώστε να αερίζεται καλύτερα και φυσικά, βοηθά πολύ αν έχει και έξτρα σίτα. Μαζί με τη σκηνή, θα έχετε μαζί σας τις μπανέλες που ως αρχάριοι πρέπει να μεταχειρίζεστε με ευλάβεια καθώς και τα πασαλάκια που βοηθούν στο να μείνει γερά κρατημένη στο έδαφος σε περίπτωση ανέμων.

Φουσκωτό υπόστρωμα

διακοπές σε camping
Πηγή: Pexels

Πολλοί χρησιμοποιούν μεγάλα φουσκωτά στρώματα ειδικά για camping, όμως μια ακόμη καλύτερη επιλογή αφού πιάνει μικρό χώρο και ζυγίζει πολύ ελαφρύτερα είναι τα φουσκωτά υποστρώματα. Στις τιμές δεν διαφέρουν σημαντικά με τα στρώματα. Ειδικά αν δεν είστε συνηθισμένοι σε camping και οι μέρες των διακοπών σας είναι αρκετές, το φουσκωτό υπόστρωμα είναι κάτι το απαραίτητο που αν παραλείψετε, ίσως να μην σας αφήσει και την καλύτερη γεύση αυτή η εμπειρία.

Για τον ύπνο, στο camping συνηθίζεται οι περισσότεροι να κοιμούνται στο sleeping bag. Ωστόσο επειδή μήνες όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος στους καλοκαιρινούς προορισμούς, οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικά υψηλές, δεν θα μπορέσετε να κοιμηθείτε μέσα σε sleeping bag. Γι’ αυτό, αυτό που αρκεί για τον τέλειο ύπνο είναι ένα σεντόνι! Τέλος, μην ξεχάσετε και ένα μαξιλάρι το οποίο μπορεί να είναι φουσκωτό και δεν πιάνει καθόλου χώρο στις αποσκευές!

Ψάθα, καρέκλα, τραπεζάκι

Πηγή: Pexels

Μια μικρή ψάθα ή κάποιος μουσαμάς για τον χώρο ακριβώς έξω από την είσοδο της σκηνής είναι κάτι αρκετά σημαντικό ώστε να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο καθαρό το εσωτερικό της σκηνής. Ακόμη, μια εύχρηστη καρέκλα παραλίας θα σας βολέψει αρκετά, όπως επίσης και ένα μικρό φορητό τραπεζάκι. Αν όμως δεν κάνετε διακοπές με αυτοκίνητο, τότε παραλείψτε τα δύο τελευταία.

Απαραίτητα προσωπικά είδη

Τα βασικά που θα χρειαστείτε είναι ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής, σαγιονάρες για το ντουζ, πετσέτες microfiber (βοηθά στο να μικρύνει ο όγκος των αποσκευών).

Άλλα tips

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως στο camping όλα ακούγονται, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει σεβασμός όσον αφορά τις ώρες κοινής ησυχίας. Ακόμη, όσον αφορά τις μπρίζες, υπάρχουν δύο σενάρια. Κάποια camping παρέχουν μπρίζα σε κάθε σκηνή, όμως κάποια άλλα το προσφέρουν αυτό σε κοινόχρηστους χώρους. Γι’ αυτό, προμηθευτείτε μαζί σας και ένα power bank ώστε να μην χρειάζεστε συνέχεια φόρτιση.

Aπαραίτητος ακόμη, είναι ο φωτισμός! Ένα απλό φαναράκι είναι αρκετό! Ακόμη, θα χρειαστείτε και λίγο σκοινί με μερικά μανταλάκια, ώστε να απλώνετε το μαγιό ή τα ρούχα σας.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Αυτά είναι τα must για Διακοπές στην Αστυπάλαια


Αυτά είναι τα πιο family friendly νησιά των Κυκλάδων

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"