ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
River trekking: Μια μοναδική εμπειρία στην ελληνική φύση

Μια αγαπημένη δραστηριότητα των πεζοπόρων και των λάτρεις της φύσης, το river trekking έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους «θαυμαστές». Φυσικά σε αυτό έχουν συμβάλει και τα μαγευτικά τοπία που φιλοξενεί η χώρα μας.

Πυκνή βλάστηση, φαράγγια, γεφύρια, καταρράκτες, τρεχούμενα νερά. Πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μια διαδρομή; Στα ελληνικά ποτάμια, πάρα πολύ. Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πεζοπορία συνοδεύεται πάντα από δροσιστικές βουτιές στα παγωμένα νερά των ποταμών.

Το river trekking δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη φυσική κατάσταση ή εξοπλισμό. Ανάλογα με την εμπειρία σας μπορείτε να επιλέξετε τον αντίστοιχο προορισμό ή αν θέλετε να βρείτε ομάδες με οργανωμένες εκδρομές για να σας καθοδηγήσουν.

Το Διακοπές σας προτείνει αγαπημένες τοποθεσίες μέσα στο πράσινο για αξέχαστες πεζοπορικές εμπειρίες.

Στο φαράγγι Πάντα Βρέχει

Η πεζοπορία κατά μήκος του Κρικελοπόταμου είναι μια από τις κορυφαίες πεζοπορικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε. Το φαράγγι Πάντα Βρέχει βρίσκεται στην καρδιά της Ευρυτανίας και αποτελεί μια must στάση για όποιον επισκέπτεται την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο – θαύμα της φύσης που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Μετά από 45 λεπτά πεζοπορίας, θα συναντήσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, στα νερά των οποίων τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί απολαμβάνουν τις αναζωογονητικές βουτιές τους.

 

Στο μυθικό Αχέροντα

Ο ποταμός και η ευρύτερη περιοχή προσφέρουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Η πεζοπορία κατά μήκος του Αχέροντα περιλαμβάνει μικρότερες και μεγαλύτερες διαδρομές, ανάλογα την εμπειρία και την εποχή που επιλέξετε. Κάποιες διαδρομές προϋποθέτουν την πεζοπορία μέσα στο νερό σε κάποια τμήματά τους. Η ομορφιά της τοποθεσίας είναι μοναδική.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από το περίφημο ιστορικό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μια εξαιρετική διαδρομή, και συναντήστε το Φαράγγι του ΑχέρονταTip: Εξίσου απολαυστική εμπειρία είναι και το rafting στον ποταμό.

 

Στον ειδυλλιακό Βοϊδομάτη

O Βοϊδομάτης είναι το στολίδι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη, με απαράμιλλη ομορφιά. Το καταπράσινο τοπίο σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα δροσερά νερά του ποταμού συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο.

Shutterstock

Η θέα στο φαράγγι του Βίκου κάνει τόσο ξεχωριστή την εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Παράλληλα θα έρθετε σε επαφή με διάφορα αξιοθέατα της περιοχής.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Οι πρώτες μας φθινοπωρινές αποδράσεις: Φύγαμε για Καλάβρυτα

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»