ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 13'
Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια: Δραστηριότητες ιδανικές για παιδιά

Επίσκεψη στον Γάτο Μαουρίτσιο

Το αμιγώς παιδικό και βρεφικό βιβλιοπωλείο “Γάτος Μαουρίτσιο” διοργανώνει δράσεις για τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς σας, στο Παγκράτι. Οργανώνει εργαστήρια, δράσεις και συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους και δημιουργούς για να δείξει πώς οι ιστορίες, η τέχνη και το παιχνίδι αλληλεπιδρούν και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το βιβλίο και τα οφέλη της ανάγνωσης.

​Παράλληλα, μεταδίδει την όρεξη και διάθεση για διάβασμα μέσα από μεγαλόφωνες αναγνώσεις που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν με όλες τις αισθήσεις τους. Στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου, θα ενημερωθείτε για τις επερχόμενες διοργανώσεις αλλά και θα βρείτε προτάσεις παιδικών βιβλίων.

Info: Ευφρονίου 10-12, 11634, Αθήνα

Πηγή: Unsplash

Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στα 22 χρόνια λειτουργίας του, ακολουθεί το αρχικό του όραμα «Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης». Η μοναδικότητα των εκθεμάτων του, έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών, το χαρακτηρίζουν ως ένα Μουσείο από τα ελάχιστα στον κόσμο.

Έχει προγράμματα που απευθύνονται σε νήπια με τους γονείς τους, καθώς και δράσεις που είναι μόνο για παιδιά. Αυτή τη περίοδο ξεκινά ο νέος κύκλος 8μηνων εικαστικών εργαστηρίων 2021 – 22 για παιδιά 5 έως 12 ετών. Παράλληλα, ξεκινούν και διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια.  Μπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα εργαστήρια αλλά και να κλείσετε θέση, εδώ. 

Info: Kόδρου 9, Πλάκα

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Πηγή: Unsplash

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη είναι ένας ιδανικός χώρος για παιδικά εργαστήρια και επισκέψεις σχολείων. Αυτή τη περίοδο διοργανώνει Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά δημοτικού αλλά και νηπιαγωγείου, εργαστήρια debate για παιδιά 12-17 ετών και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Περισσότερα για τα εργαστήρια του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα βρείτε εδώ.

Info: Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μια από τις δράσεις είναι η «Μία βόλτα στο Μουσείο με σακίδιο», όπου όλη η οικογένεια καλείται να ανακαλύψει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας, μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι.

Info: Πειραιώς 100, Αθήνα| Website

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Μέσα στο χρόνο, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου έχουν σχεδιαστεί με βάση κάποιους πολύ σημαντικούς πυλώνες: το περιβάλλον (ανακύκλωση, κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία) και την κοινωνία (σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, η προσβασιμότητα, η μετανάστευση κ.α). Πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα που ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται κάθε Μάιο. Περισσότερα για αυτά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Info: Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Οικογενειακή βόλτα: Τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία για παιδιά στην Αθήνα


Athens Guide: 4+1 αυλές της πόλης για παραδοσιακό φαγητό

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου