ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Σαββατοκύριακο στην πόλη: 3 εκδηλώσεις για τα παιδιά

Ο ήχος των σκιών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δες την παράσταση, άκου τον ήχο, παίξε κι εσύ! O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά κάθε ηλικίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών – Εκπαιδευτικές δράσεις. Στο χώρο Κόκκαλη, το Σάββατο στις 18:00, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση, να διασκεδάσουν και να ξεκλειδώσουν τη φαντασία τους.

Ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τα παιδιά που αγαπούν τον Καραγκιόζη να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών, να μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές και να κατασκευάσουν τη δική τους φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για την παράσταση, εδώ.

θεατρικές παραστάσεις, παιδί, οικογένεια
Πηγή: Pexels

Μουσική συμμορία, Μουσική Βιβλιοθήκη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, κάθε Κυριακή στον Πολυχώρο του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γνωστά παιχνίδια ξεπηδούν από τις σελίδες των παραμυθιών της Μουσικής Βιβλιοθήκης και ζωντανεύουν σε ένα ευφάνταστο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Το παιδικό δωμάτιο, το μέρος όπου ένα παιδί περνά αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, δημιουργίας και χαλάρωσης, αποτελεί πηγή έμπνευσης και μυθοπλασίας, καθώς τα παιχνίδια μάς μαθαίνουν τις βασικές αρχές της μουσικής. Τα παιδιά παρατηρούν, ανακαλύπτουν, κινούνται και εξοικειώνονται με το χώρο, συνδυάζουν ήχους με κίνηση και μελωδία, παίζουν παιχνίδια μίμησης και τραγουδούν.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για την παράσταση και κλείστε τα εισιτήριά σας, εδώ.

 

Δύο εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…

Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος, για παιδιά 5 και 6 ετών. Αναζητώντας την άκρη της κλωστής μέσα από το έργο του καλλιτέχνη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης με έναν ξεχωριστό τρόπο και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.

Κάθε Σάββατο 10:30-12:00

παιδί, εκδηλώσεις, σαββατοκύριακο
Πηγή: Unsplash

Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!

Ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο, εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan., για παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με τον αργαλειό και το πλέξιμο. Η επαφή τους με το έργο ενός ζωγράφου που αξιοποιεί μια διαφορετική τεχνική θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν πώς στην τέχνη τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους, οδηγώντας σε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Κάθε Σάββατο 12:30-14:00

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για την παράσταση και κλείστε τα εισιτήριά σας, εδώ.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Βιβλία για παιδιά: 5 προτάσεις για γεωγραφία και ταξίδια

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα