ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Σελλάς Μεσσηνίας: Απόδραση στο ιστορικό μονοπάτι 400 ετών

Κτισμένο σε υψόμετρο 496 μέτρα, το χωριό Σελλάς βρίσκεται 19 χλμ από την Κυπαρισσία και κτίστηκε τον 14ο αιώνα. Η Μεσσηνία, εκτός από τις φημισμένες παραλίες της, διαθέτει δεκάδες όμορφα χωριουδάκια που αξίζει να ανακαλύψετε. Ένα από αυτά είναι ο Σελλάς Μεσσηνίας, στο Δήμο Τριφυλίας.


Κυπαρισσία: Ένας μοναδικός προορισμός στη Μεσσηνία


Αυτό που τραβά το ενδιαφέρον ενός πεζοπόρου σε αυτό το χωριό είναι μια ιστορική πεζοπορική διαδρομή. Πρόκειται για το ιστορικό μονοπάτι 400 ετών που ξεκινά από το χωριό προς την Ιερά Μονή του Άγιου Νικήτα. Η ιστορική Μονή Αγίου Νικήτα Σελλά που κτίστηκε τον 16ο αιώνα (1593-1610) έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, στην κορυφή του βουνού Αη Λιας. Η διαδρομή από το χωριό μέχρι την Ιερά Μονή, περνάει μέσα από το μοναδικής ομορφιάς δάσος με αριές, βελανιδιές και πηγές με τρεχούμενα νερά.

Φωτο: Unsplash

Καρδαμύλη: Ένα παραδεισένιο μέρος σας περιμένει


Η πεζοπορική διαδρομή έχει απόσταση 3,6 χλμ, περιλαμβάνει ανάβαση 400 μέτρων, έχει διάρκεια 2 ωρών ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεγαλύτερης κυκλικής διαδρομής που περιλαμβάνει και κατάβαση προς το χωριό Σελλάς. Στην κυκλική διαδρομή αυτή, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να ξαποστάσουν κάτω από τα 7 αιωνόβια δέντρα που ανήκουν στο δίκτυο αιωνόβιων δέντρων της Ελληνικής Επανάστασης 1821-2021 και αποτελούν μάρτυρες ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης.

Αυτό το παλιό μονοπάτι αναδείχθηκε χάρη στην προσπάθεια των κατοίκων, οι οποίοι με προσωπική εργασία και κόπο κατάφεραν να το καθαρίσουν. Πλέον γίνονται πολλές κινήσεις από το χωριό, προκειμένου να αναδειχθεί και διοργανώνονται ενδιαφέρουσες δράσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στη σελίδα του χωριού στο Facebook.

Δείτε επίσης:

Οι low budget μονοήμερες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη


Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"