ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Σινεφίλ ραντεβού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος προσκαλεί τους σινεφίλ σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Greekend στην Αθήνα; Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός


Όπως αναφέρει ο Nicolas Eybalin, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου «Η δύναμη του κινηματογράφου εμπεριέχεται στο ότι μας επιτρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή, να γνωρίσουμε ανθρώπους από το παρελθόν ή από τη δική μας εποχή που δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ζωές διαφορετικές από τη δική μας, εν ολίγοις, να κατανοήσουμε καλύτερα την πολυπλοκότητα των ανθρώπων και του κόσμου μέσα από τη δύναμη μιας ιδιαίτερης εμπειρίας, το μοίρασμα μιας ταινίας και μιας ιστορίας με αγνώστους σε ένα δωμάτιο σε μια μεγάλη οθόνη».

Το trailer για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Το trailer που υπογράφει η Σοφία Γεωργοβασίλη για το FFF22, συντονίζεται στο ίδιο μοτίβο. Αποτυπωμένο σε ταινία, με χρώματα και εικόνες μιας ρετρό εποχής, θέλει να ανοίξει την όρεξη στους θεατές υπερβάλλοντας στη περιγραφή της γαστριμαργικής απόλαυσης ενός fine dining πιάτου, και συνειρμικά με την ίδια λαχτάρα της κινηματογραφικής απόλαυσης.


Βγαίνουμε για καφέ και φαγητό στα μουσεία της Αθήνας


Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το παρουσίασε ο Τεό Κουτσαύτης, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Διευθυντής του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν η παρουσία της Emmanuelle Béart που θα βρίσκεται στην Αθήνα ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, το πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από την αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά των τελευταίων χρόνων και μια επιλογή από τις καλύτερες γαλλικές ταινίες που θα βγουν και στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι, αλλά κι ένα αφιέρωμα με τον τίτλο «Βλέποντας Ερχεται η Ορεξη».

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου βρίσκεται στο προσκήνιο και φέτος, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών, όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της Γαλλοφωνίας: το Βέλγιο, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Τυνησία μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία.

Παράλληλες Εκδηλώσεις – Φιλανθρωπικό Gala

Η Emmanuelle Béart είναι η επίτιμη προσκεκλημένη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που απονέμει βραβείο σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο το Saint-George Lycabettus διοργανώνει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ένα φιλανθρωπικό gala, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην The HOME Project για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες.

To πλούσιο και λεπτομερές πρόγραμμα για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, θα το βρείτε εδώ.

Δείτε επίσης:

Κορυφαίοι προορισμοί με καλό φαγητό κοντά στην Αθήνα


Foodie’s Guide: Τι καινούριο τρώμε στην Αθήνα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα