ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Solo Female Travel: 4+1 tips για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

Μπορεί αυτός να είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Άλλωστε, για πολλούς από εμάς το ταξίδι είναι μιας μορφής ψυχοθεραπεία. Από την άλλη, μπορεί να μην έχουν την όρεξη, τον χρόνο ή το budget για να σε συνοδεύσει η παρέα, οπότε ήρθε η ώρα να πάρεις την απόφαση να ταξιδέψεις μόνη!

Μήπως σκέφτεσαι να ταξιδέψεις μόνη και διστάζεις; Δες αυτά τα tips και το μόνο βέβαιο είναι πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις αυτή την μοναδική εμπειρία

ταξίδι γυναίκα μόνη solo travel
Unsplash

Προσέχουμε τα χρήματα και έγγραφά μας σαν τα μάτια μας!

Μην έχεις όλα σου τα χρήματα σε ένα μέρος! Πολύ χρήσιμη σε ταξίδια είναι μια προπληρωμένη κάρτα, στην οποία μπορείς να φορτώσεις ένα ποσό και παράλληλα, να έχεις τα μετρητά πάντα σε απόλυτα ασφαλές σημείο! Είτε βαθιά μέσα στο backpack είτε πάνω σου σε κάποια εσωτερική τσέπη είναι το ιδανικό.

Παράλληλα, καλό είναι να έχεις εκτυπωμένο αντίγραφο των εγγράφων σου -και γιατί όχι και σκαναρισμένα στο κινητό σου! Το ίδιο ισχύει και για τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων που θα μείνεις.

Τα hostel είναι το ιδανικό μέρος για solo travellers

Unsplash

Tα μονόκλινα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα ακριβά –πολλές φορές οι τιμές τους δεν διαφέρουν σημαντικά από ένα δίκλινο. Οι ξενώνες και τα B&B καταλύματα είναι ιδανικά για όσους ταξιδεύουν μόνοι τους, καθώς έχουν λιγότερους επισκέπτες και διαθέτουν κοινόχρηστους χώρους που προωθούν την κοινωνικοποίηση. Παράλληλα, διαθέτουν κουζίνα, πράγμα που σημαίνει πως αν έχεις περιορισμένο budget σίγουρα θα βοηθήσει!

Πάρε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές

Σίγουρα σε ένα μικρό ή μεγάλο solo ταξίδι βοηθά ένα μεγάλο backpack και όχι βαλίτσα. Όσον αφορά τα ρούχα και αντικείμενα που θα χρειαστείς, φρόντισε να είναι τα απολύτως απαραίτητα αφού το μεγάλο βάρος θα σε κάνει να δυσανασχετήσεις! Τέλος, φρόντισε να είσαι με ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αφού σίγουρα θα περπατήσεις αρκετά.

Unsplash

Συνομίλησε με άλλες solo travellers μέσω group ή forum

Υπάρχουν εκατοντάδες forum και facebook groups για solo travellers πολλά εκ των οποίων ειδικά για γυναίκες. Επικοινώνησε με όσες έχουν ήδη επισκεφτεί τον προορισμό σου, θέσε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς σου προκειμένου να μοιραστείς και να συλλέξεις πληροφορίες.

Μήπως να συνδύαζες εθελοντισμό με ταξίδι;

Σίγουρα αν συνδυάσεις εθελοντισμό με ένα solo ταξίδι, θα χαρίσεις στον εαυτό σου μια πολύτιμη εμπειρία. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις ανά τον κόσμο που προσφέρουν διαμονή σε όσους θέλουν να εθελοντιστούν. Μιλάμε για οργανώσεις που παρέχουν έργο που μπορεί να σχετίζεται από το περιβάλλον και τη φροντίδα των ζώων μέχρι φιλανθρωπικές οργανώσεις που κάνουν έργα υποδομής σε χώρες της Αφρικής ή της Ασίας. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις μοναδικές ευκαιρίες για να συνδυάσεις ταξίδι με προσφορά και αλληλεγγύη.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Εθελοντισμός: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την πανίδα της χώρας έμπρακτα


Χειμερινοί προορισμοί: Προτάσεις για εναλλακτικές αποδράσεις

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου