ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Σπήλαιο των Λιμνών: Μια διαφορετική εμπειρία στα Καλάβρυτα

Κοντά στο χωριό Καστριά, μόλις 17 χλμ. μακριά από τα Καλάβρυτα, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με ένα «θαύμα» της φύσης. Ο λόγος για το Σπήλαιο των Λιμνών. Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα είναι ένα από τα must – visit αξιοθέατα της περιοχής.

Το Σπήλαιο των Λιμνών αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα της Ελλάδας

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία μας περιμένει σε ένα μυστηριώδες μέρος, που ταξιδεύει τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Οι στοές του, οι σταλακτιτικοί σχηματισμοί και οι λίμνες μας προκαλούν δέος. Κατά την περιήγηση στους τρεις ορόφους του, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γεωλογική του σπουδαιότητα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κώστας Καϊχανίδης (@kostaskaichanidis)

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι συνολικά 13 λιμνές που σχηματίζονται εντός του σπηλαίου καθώς και από το διάκοσμο. Τους χειμερινούς μήνες οι λίμνες αυτές, γεμίζουν νερά και σχηματίζουν μικρούς κλιμακωτούς καταρράκτες.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό του σπηλαίου, θα αντιληφθείτε την ιδιαίτερα μορφολογία ενός σπηλαίου που έχει διανοίγει κατά μήκος ρήγματος και γι’ αυτό έχει μικρό πλάτος και πανύψηλη οροφή. Στο τέλος αυτού του «πέτρινου δάσους» συναντάμε το «Κάστρο», έναν από τους πιο εντυπωσιακούς σχηματισμούς στο δάπεδο, που θυμίζει επάλξεις φρουρίου.

Ο επισκέπτης εισέρχετια στο σπήλαιο από μια τεχνητή σήραγγα που οδηγεί απευθείας στο δεύτερο όροφο του σπηλαίου, ενώ η διάβαση στις λίμνες πραγματοποιείται από υπερυψωμένες γέφυρες.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Στους καταρράκτες της Ελλάδας: Τοπία που προκαλούν δέος

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα