ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Στη Σύρο περιβάλλεσαι διαρκώς από ομορφιά»

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Κάτια Δημοπούλου

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Villa Selena στην Ερμούπολη

Τι είναι ευεξία, ευζωία , καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Για μένα, καλή και ποιοτική ζωή εξασφαλίζει η επαφή με την Ομορφιά. Είτε αυτή προκύπτει από τη Φύση, που είναι κάτι που μας δίνεται απλόχερα, είτε από τα έργα των ανθρώπων. Η καλοσύνη, ο γενναιόδωρος τρόπος ζωής οφείλει να είναι οδηγός μας.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Καθώς μένω κυρίως στη Σύρο, θεωρώ πως είναι εύκολο να βλέπεις την ομορφιά όταν περιβάλλεσαι από αυτή. Περπατάω μέχρι τη θάλασσα κάτω από ίσκιους σπιτιών του 19ου αιώνα, περνάω από δρομάκια στρωμένα με μάρμαρο και στολισμένα με μπουκαμβίλιες. Ανταλλάσσω «καλημέρες» με όσους συναντώ, πηγαίνοντας στο μικρό ξενοδοχείο μας, ένα αρχοντικό του 1840 που ατενίζει επί δύο αιώνες τη θάλασσα στα Βαπόρια. Πηγαίνω για ποτό ή φαγητό στο πανέμορφο. Στα Βαπόρια, στη Seariani στο κέντρο της πόλης για ψάρι και κρασί, στο θέατρο Απόλλων για συναυλίες, στο θερινό σινεμά για ταινίες και ποπ κορν, στη αιώνα. Ντελαγκράτσια για να χαζέψω τις επαύλεις. Κάνω βουτιές και τρώω στο Όπο, πάω στον Φοίνικα για βόλτες με τη βάρκα και πρωινό στο Bao στο Κίνι μετά τις βουτιές στην παραλία Δελφίνι, για φαγητό στο Αλλού Γιαλού.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

  • Να πάει για μπάνιο στις υπέροχες βόρειες παραλίες του νησιού με το Πέρλα, το σκάφος του κάπτεν Νίκου που φεύγει από το Κίνι, Να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ στις παραλίες Κόμιτο και Βούλγαρη.
  • Να επισκεφθεί τα παλιά αρχοντικά.
  • Να απολαύσει τον καφέ του στο καφενείο του Δημαρχείου της Ερμούπολης.
  • Να παρακολουθήσει συναυλίες στο Μέγαρο Τσιροπινά στη Ντελαγκράτσια.
  • Να επισκεφθεί το παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Ζησιμάτου για μια μοναδική εμπειρία πρωτότυπης ξενάγησης στη ζωή της βιομηχανικής Ερμούπολης του 19ου αιώνα.
  • Να επισκεφτεί το καθολικό μοναστήρι του Σαν Τζώρτζη στην Άνω Σύρο, να γευτεί τα εδέσματα του Λυγερού καθώς θα ρεμβάζει την Τήνο απέναντι, ακούγοντας τους κορυδαλλούς να τραγουδάνε.
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»