ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Στις Δρακόλιμνες του Γράμμου: Τοπία βγαλμένα από παραμύθι

Ξεχωριστή ομορφιά που στολίζει τα αλπικά τοπία, οι δρακόλιμνες του Γράμμου αποτελούν ανεκτίμητα διαμαντάκια για τους ψαγμένους ταξιδιώτες που αναζητούν προορισμούς προς εξερεύνηση.

Όπως γνωρίζουμε, οι λίμνες αυτές είναι απομεινάρια παγετώνων, ενώ οι μύθοι θέλουν τα ατμοσφαιρικά αυτά τοπία κατοικίες δράκων – από όπου και δανείζονται το όνομά τους. Όπως και να έχει, ανακαλύπτοντας την ομορφιά τους σίγουρα η φαντασία μας ταξιδεύει, μιας και το τοπίο που τις περιβάλλει και η ιδιαίτερη όψη τους συνθέτουν μαγευτικά σκηνικά.

Που βρίσκονται οι Δρακόλιμνες του Γράμμου;

Το τέταρτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας φιλοξενεί πανέμορφες διαδρομές που οδηγούν στις δύο εντυπωσιακές δρακόλιμνες. Η ψηλότερη κορυφή του Γράμμου φτάνει τα 2.500 μέτρα υψόμετρο και ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο.

Δρακόλιμνη Γκιστόβα

Τοποθετημένη σε υψόμετρο 2.350μ. η δρακόλιμνη Γκιστόβα απολαμβάνει τον τίτλο της ψηλότερης και μεγαλύτερης σε έκταση αλπική λίμνη της Ελλάδας. Αν και το χειμώνα παγώνει, η ύπαρξή της είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, λόγω του υψομέτρου της.

Η εμπειρία για τους πεζοπόρους είναι φανταστική, με τη λίμνη να καθρεπτίζει όλα τα χρώματα της φύσης στα παγωμένα νερά της.

 

Δρακόλιμνη των Αρένων

Οι λίμνες Αρένες αποτελούν το φυσικό σύνορο των νομών Καστοριάς και Ιωαννίνων καθώς και της Ελλάδας με την Αλβανία. Στον ορεινό όγκο του Γράμμου, σε υψόμετρο 1740 μέτρων είναι τοποθετημένες στο δάσος σα μικρό μυστικό. Πράγματι αν δε γνωρίζετε την ύπαρξή τους είναι δύσκολο να τις εντοπίσετε.

Η κύρια λίμνη είναι γνωστή και ως Μουτσάλια και σε συνδυασμό με το δάσος που την αγκαλιάζει αποτελούν ένα μοναδικό τοπίο με σπουδαία οικολογική και περιβαλλοντική αξία. Πολλοί επιλέγουν να την επισκεφθούν από το χωριό Αετομηλίτσα των Ιωαννίνων και να απολαύσουν αναζωογονητικές στιγμές, πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και άλλες δραστηριότητες στη φύση.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Λίμνη Βόλβη: Μια must φθινοπωρινή απόδραση από τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα