ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Symposium»: Ένας χορός για τον έρωτα στο Μέγαρο Μουσικής

Ο κύκλος Χορός @Μegaron Underground υποδέχεται την Ηρώ Βασάλου και την ΣΝΑΠ Dance Company στην παράσταση «Symposium» για τρεις βραδιές.

Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ, στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη.

Στο «Symposium» τέσσερις χορευτές και μία μουσικός αλληλοεπιδρούν με διάφορα σκηνικά υλικά, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο σωματικό κολάζ. Αυτοί οι χαρακτήρες, βγαλμένοι από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, εμψυχώνουν αντικείμενα, μυρωδιές και υφές, «χορεύοντας» τον έρωτα πέρα από το ανθρώπινο. Τα ανθρώπινα και μη σώματα αναπτύσσουν έναν χορογραφικό διάλογο με ειρωνική διάθεση και προκλητική εγγύτητα, εξερευνώντας «τι είναι ο έρωτας», παίρνοντας υπόψη ποιότητες, όπως το μαλακό, το υγρό ή το ελαφρύ.

Το «Symposium» μεταφράζει σε  κινούμενες ζωντανές εικόνες το εγκώμιο που πλέκει ο Πλάτωνας για τον έρωτα ως θεό, ως σωματική κατάσταση, πνευματική αναζήτηση και κοινωνική συνθήκη. Ο χορός είναι η κύρια παραστασιακή γλώσσα, μεταμορφώνοντας τους μηχανισμούς του γραπτού λόγου σε (κιν)αισθητικά ερεθίσματα. Με την ύλη στο επίκεντρο, η δραματουργική μέθοδος της παράστασης παίρνει μια νεοϋλιστική τροπή που μας προτείνει να καταλάβουμε τον έρωτα μέσα απο τα σκηνικά υλικά, τα οποία γίνονται κανάλια συνδημιουργίας και αισθητηριακής ενεργοποίησης.

Σύλληψη, χορογραφία | Ηρώ Βασάλου
Βοηθός χορογράφου | Ραλλού Καρέλλα
Ερμηνεία, Συνδημιουργία | Ραλλού Καρέλλα, Κωνσταντίνος Χαιρέτης, Lula Amir, Ηρώ Βασάλου
Μουσική σύνθεση, ερμηνεία | Αλίκη Λευθεριώτη (Saber Rider)
Εικαστικός σύμβουλος | Νικόλας Βαμβουκλής
Σχεδιασμός φωτισμών | Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφίες, βίντεο | Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς / archlabyrinth
Γραφιστικά | Δημήτρης Αποστολακίδης

Οι παραστάσεις αποτελούν συμπαραγωγή της ΣΝΑΠ Dance Company και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη στήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν καθώς και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Webhelp.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Σαββατοκύριακο με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου