ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Τα Μετέωρα στους 20 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

H δημοσιογράφος Bénédicte Bocays, που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή επισημαίνει πως «στην κορυφή αυτών των εντυπωσιακών βράχων, τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ 14ου και 16ου αιώνα μοιάζουν να αιωρούνται στον αέρα».

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Pexels

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος περιγράφει χαρακτηριστικά: «Τα Μετέωρα εμφανίζονται στο τέλος του δρόμου, λίγο πριν από την Καλαμπάκα. Όσο πιο κοντά τα πλησιάζουμε τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται. Αυτοί είναι οι βράχοι. Κινηματογραφικοί βράχοι, στη μέση του πουθενά, φωτισμένοι από τα φώτα νέον μιας πινακίδας ξενοδοχείου που καλωσορίζει τους πελάτες του. Μοιάζει σαν ταινία του Βιμ Βέντερς. Απλώς, λείπει η μουσική του Ry Cooder».

Unsplash

«Τα Μετέωρα αποκαλύπτονται και εξημερώνονται, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφιερώσετε χρόνο. Αυτή η “πολυτέλεια” συνιστάται αν κάποιος επιθυμεί να κατανοήσει την εναέρια και ουράνια μαγεία τους. Ένα τοπίο που γεννήθηκε από τα νερά, πριν από 200 με 300 εκατομμύρια χρόνια, όταν η θάλασσα κάλυπτε τη μεγάλη θεσσαλική πεδιάδα. Η θάλασσα έχει εξαφανιστεί και η διάβρωση στη διάρκεια χιλιετιών έχει σμιλέψει αυτούς τους κατακόρυφους ασβεστολιθικούς γίγαντες, πιο εύστοχα αποκαλούμενους ”πουντινγκόλιθους”. Μια υπέρθεση στρωμάτων που αγναντεύουμε από μακριά».


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Εσείς γνωρίζετε ποιο είναι το μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας;

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου