ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ταξίδι με τρένο: 3 μαγευτικές διαδρομές στην Ελλάδα

Το ταξίδι με το τρένο είναι μια μοναδική εμπειρία και σας δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αφεθείτε στη μαγεία της φύσης και την εντυπωσιακή θέα και απολαύστε τις διαδρομές σας με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Ας ανακαλύψουμε 3 μαγευτικές διαδρομές για ταξίδι με τρένο στην Ελλάδα

Στα καταπράσινα δάση του Πηλίου

Το τρένο του Πηλίου, ο γνωστός Μουτζούρης, θα σας ταξιδέψει πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών. Ξεκινώντας από τα Άνω Λεχώνια, θα διανύσετε μια απόσταση μέσα στο καταπράσινο ορεινό τοπίο και θα καταλήξετε στις Μηλιές.

Το τρένο κάνει μια ενδιάμεση στάση στα Άνω Γατζέα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα απολαύσετε εντυπωσιακή θέα στον Παγασητικό μέσα στα τέσσερα ξύλινα βαγόνια του Μουτζούρη.

 

τρένο, διαδρομές, πήλιο
Πηγή: Pixabay

 

Από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό

Το ταξίδι με τον ιστορικό Οδοντωτό, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Η διαδρομή ξεκινά από το Διακοφτό και διανύει μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές της Ευρώπης, καταλήγοντας στα Καλάβρυτα. Ο συρμός αποτελείται από δύο βαγόνια και στη διαδρομή θα απολαύσετε τις χαράδρες, τους καταρράκτες, τα σπήλαια με τους σταλακτίτες καθώς και σπάνια είδη χλωρίδας. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000.

Το τρένο κάνει στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο, όπου δεσπόζει το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων. Μάλιστα, θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων.

 

Μέσα από την κοιλάδα του Νέστου

Νέστος, τρένο, διαδρομή
Πηγή: Shutterstock

Μια καταπράσινη διαδρομή, από τους Τοξότες έως τη Σταυρούπολη της Ξάνθης. Από το βαγόνι σας θα απολαύσετε θέα στα Θρακικά Τέμπη και την κοίτη του Νέστου. Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, καθώς το τρένο τρυπώνει στα βράχια και μπαινοβγαίνει από δεκάδες τούνελ, ακολουθώντας τη ροή του ποταμού. Από τις ίδιες ράγες περνούσε και το θρυλικό Orient Express.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο: Οι ιδανικοί προορισμοί για απόλυτη χαλάρωση

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα