ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Θεσσαλονίκη: Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές στο Τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θεπιστρέφει ανανεωμένο με νέες εκθέσεις για μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια του οικογενειακού μουσείου – εκπαιδευτικού προγράμματος #familytime.

Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε προσεχτικά, να ακούσετε και έπειτα να μοιραστείτε τις ιδέες και τις σκέψεις σας, ενώ εξερευνείτε τις εκθέσεις «Λεωνίδας-Ναπολέων-Μπότσαρης. Η γλώσσα των συμβόλων» & «Το ’21 των Συλλεκτών».

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού μουσείο-εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά ηλικίας 8 με 13 ετών αλλά και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες που προϋποθέτουν και ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας και της ομάδας.

Στην πρώτη συνάντησή μας για τη φθινοπωρινή περίοδο, η οποία θα γίνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 16.00, θα εξερευνήσουμε την ιστορία της ελληνικής επανάστασης, θα γνωρίσουμε τους ήρωές της και θα μεταφερθούμε ως άλλοι ταξιδιώτες του χρόνου στο μακρινό 1821, μέσα από τις νέες εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.

Μικροί και μεγάλοι θα δουν από κοντά τη «Χάρτα του Ρήγα», θα αποκρυπτογραφήσουν τους συμβολισμούς της και θα παρατηρήσουν σκαριφήματα που αποτέλεσαν τη βάση δημιουργίας γεωγραφικών χαρτών επιμέρους περιοχών της Ελλάδας, κάποιοι εκ των οποίων σχεδιάστηκαν από Γάλλους στρατιώτες, σταλμένους από τον Ναπολέοντα. Τέλος, ειδική αναφορά θα γίνει στον χάρτη του Lapie, με τον οποίο ο Καποδίστριας διαπραγματεύτηκε τα σύνορα του Ελληνικού Κράτους.

Το πρόγραμμα διάρκειας ενενήντα λεπτών, περιλαμβάνει εισαγωγή στη θεματική των εκθέσεων, ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα και μικρής διάρκειας εργαστήριο χαρακτικής. Στο εργαστήριο, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την τεχνική χάραξης σε λινόλεουμ και θα τυπώσουν στο ειδικό χαρτί!

παιδιά, δραστηριότητες
Πηγη: Unsplash

Για τη συμμετοχή σας στο #familytime απαιτείται

Δήλωση συμμετοχής και α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω.

Οι ανήλικοι επισκέπτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), ο έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα