ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
Thessaloniki Photobiennale 2021: Το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022. το Thessaloniki Photobiennale επιστρέφει στους χώρους του MOmus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης & Πειραματικού Κέντρου Τεχνών. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το MOmus με υποστήριξη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία.

Την κεντρική έκθεση και πρωτότυπη παραγωγή με τίτλο The Real and the Record, επιμελούνται ο Γιώργος Πρίνος και η Κατερίνα Σταθοπούλου, διερευνώντας την έννοια του πραγματικού. Τα θέματα που αγγίζουν, αφορούν τη σχέση ανάμεσα στο βίωμα και την εικόνα, τις μεταλλασσόμενες αντιλήψεις της αλήθειας, τις αφηγηματικές στρατηγικές και τα όρια της φωτογραφικής αναπαράστασης, τη σημασία της εξελισσόμενης τεχνολογίας και της μνήμης. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι και συλλογικότητες διαπερνούν,  «καθημερινά» θέματα που μετακινούν βεβαιότητες που είχαμε μέχρι σήμερα, με τρόπο ευφάνταστο και συχνά προκλητικό.


Δείτε επίσης: Εθνική Λυρική Σκηνή: Οι εκπαιδευτικές & κοινωνικές δράσεις για όλες τις ηλικίες


Παράλληλα, στο πρόγραμμα εκθέσεων που φιλοξενούνται σε 13 χώρους σε όλη την πόλη, με την υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών φορέων και οργανισμών, φωτογράφοι σε ατομικές ή ομαδικές συνθέσεις, δημιουργούν ένα πλέγμα στο οποίο ο φωτογραφικός φακός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου