ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Το μέρος της Ελλάδας που σας περιμένει για sandboard

Ίσως να μην έχετε ακουστά το sandboard και όχι άδικα, αφού πρακτικά υπάρχει μόνο ένα μέρος στην Ελλάδα όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό. Αυτό το μέρος δεν είναι άλλο από τις Αμμοθίνες της Λήμνου.

Στα βόρεια του νησιού, 3 χιλιόμετρα πάνω απ’ το χωριό Κατάλακκος και κοντά στην παραλία Γομάτι, απλώνονται οι περίφημες Αμμοθίνες σε έκταση 70 στρεμμάτων περίπου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τοπίο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση που θυμίζει Σαχάρα.

Στις Αμμοθίνες έχετε την ευκαιρία να κάνετε sandboard και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Πηγή: Shutterstock

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, οι Αμμοθίνες Λήμνου είναι ενδοχωρικές θίνες και όχι παράκτιες και «υπαίτιος» για την δημιουργία τους είναι ο άνεμος που μετακίνησε την άμμο. Το φαινόμενο θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο σε νησιωτικές περιοχές. Για να προσεγγίσετε τις Αμμοθίνες Λήμνου θα ακολουθήσετε το δρόμο από το χωριό Κατάλακκο, ενώ από κάποιο σημείο και μετά θα πρέπει να περπατήσετε για να φτάσετε στο μοναδικής ομορφιάς αξιοθέατο.

Όταν φτάσετε εκεί καλό είναι να είναι είτε νωρίς το πρωί είτε κατά τη δύση του ηλίου για να αποφύγετε την καυτή άμμο. Αν είστε λάτρης του snowboard τότε μη διστάσετε να πάρετε την σανίδα σας και να κάνετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Στις Αμμοθίνες έχετε την ευκαιρία να κάνετε sandboard και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε περισσότερα για τη Λήμνο, εδώ.

Δείτε στο Διακοπές:

7+1 προορισμοί για ζευγάρια για την 28η Οκτωβρίου


Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"