ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Το μονοπάτι των Κενταύρων: Η απόλυτη οικογενειακή βόλτα στο Πήλιο

Ίσως είναι από τα μονοπάτια που διασχίζοντάς τα θα ακούσετε τις περισσότερες παιδικές φωνές από οποιοδήποτε άλλο. Η διάσχιση στο μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά είναι μια πολύ ωραία οικογενειακή βόλτα που φέρνει μεγάλους και μικρούς σε επαφή με τη φύση. Καλό είναι να προσέχετε επειδή το μονοπάτι διασχίζεται από ένα ρέμα και σε πολλά σημεία οι πέτρες γλιστράνε αρκετά.


Φώτης Θεοχάρης: Ο ορειβάτης που θέτει στόχους πιο ψηλά από τις κορυφές


Το μονοπάτι διαμορφώθηκε έτσι όπως είναι σήμερα μετά από την πρωτοβουλία προσκόπων της περιοχής, οι οποίοι το χαρτογράφησαν και το καθάρισαν προσθέτοντας μικρές γέφυρες. Μη ξεχνάτε πως η σήμανση του μονοπατιού είναι με κόκκινους κύκλους.

Βόλος: Όσα θα δοκιμάσετε στα τσιπουράδικα & οι καλύτερες διευθύνσεις | Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Σύμφωνα με το μύθο ο Χείρωνας ανήκε στην ξεχωριστή εκείνη φυλή των Κενταύρων, οι οποίοι είχαν θεϊκή καταγωγή και, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ήταν σοφοί, δίκαιοι, καλόκαρδοι, φίλοι και συμπαραστάτες των ανθρώπων.


Το ωραίο μονοπάτι των Κενταύρων στον Κάραβο με τους μικρούς καταρράκτες της Μάνας και της Βρύσης της Αδάμαινας είναι μια κυκλική διαδρομή 2,7 χλμ. Βρίσκεται στην Πορταριά και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, πιο ευκολοπερπάτητο, καταλήγει στο κέντρο του χωριού και το δεύτερο κομμάτι, που είναι και το μεγαλύτερο, καταλήγει στην έξοδο του χωριού.

Μη ξεχνάτε πως χάρη στη ποικιλομορφία της φύσης, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός πλούσιου φυτολογίου.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Προορισμοί για τον Νοέμβριο: Μέρη για εκδρομή στην αγκαλιά των βουνών


Ο Έλπις και η Δώρα μας μιλούν για τα ταξίδια που έχουν προορισμό τον άνθρωπο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα