ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Travel App: Ομαδική έκθεση στο FokiaNou Art Space για το ταξίδι στη after-covid εποχή

Tο ταξίδι είναι διαδρομή και στιγμές, κίνηση, εικόνες και ιστορία, τοπίο, νοσταλγία και όνειρο. Στη σύγχρονη εποχή η μετάβαση από τον ένα τόπο στον άλλο έγινε ιδιαίτερα εύκολη. Την ίδια στιγμή το διαδίκτυο προσέφερε μια επιπλέον δυνατότητα ταξιδιού, μέσα από εφαρμογές όπως το Google Earth που μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε και να εξερευνούμε τον κόσμο στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας.

diakopes_cuclture
Maaike Stutterheim | Φωτό: FokiaNou Art Space Fb Page

Η πρόσφατη πανδημία άλλαξε δραματικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε ενώ για ένα χρονικό διάστημα το κατέστησε σχεδόν αδύνατο. Αυτή τη περίοδο οι άνθρωποι έχουν αρχίσει σταδιακά να ταξιδεύουν ξανά, με όλους τους περιορισμούς και τους κανονισμούς που έχουν επιβάλλει οι νέες συνθήκες.

Οι επιμελητές της έκθεσης “Travel App” κάλεσαν τους καλλιτέχνες να προσεγγίσουν το ταξίδι στη σημερινή εποχή, να μας θυμίσουν το πριν και έχοντας το βίωμα της πρόσφατης πανδημίας, να οραματιστούν το μετά.

diakopes_culture
Λία Πέτρου | Φωτό: FokiaNou Art Space Fb Page

Η έκθεση που ξεκινά το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, είναι μια απόπειρα επανεκκίνησης, ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι με αισιόδοξη ματιά. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, βίντεο και φωτογραφία, κολάζ, κέντημα, γλυπτική και σχέδιο.

Συμμετέχοντες: Clancy Cavnar, Mary Cox, Sarah Anne Cox, Susan Daboll, Jane Grover, Κυβέλη Ζαχαρίου, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου – Kathryn Laing, Μαρία Καραχρήστου, Νίνα Κοταμανίδου, Λούλα Λεβέντη, Δήμητρα Μαλταμπέ, Clemence B.T.D. Barret, John Bicknell, Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Stella Sevastopoulos, Maaike Stutterheim, Angel Torticollis, Αλίνα Τσομπανέλλη, Τζώρτζια Τουλιάτου, Chris Hawtin, Werner Hermann.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2021
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00
Διεύθυνση: FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι

Δείτε επίσης: 

Πολιτιστικές δράσεις και εκθέσεις στην Αθήνα τον Νοέμβριο


Μουσείο Ακρόπολης: Οι δραστηριότητες του Νοεμβρίου για μικρούς και μεγάλους

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα