ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φύγαμε για Θεσσαλονίκη

Η εθνική εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου, εγκαινιάζει το πρώτο τριήμερο της φετινής σεζόν. Η Θεσσαλονίκη είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, λόγω και της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και λόγω της εντυπωσιακής στρατιωτικής παρέλασης που παρακολουθούν από κοντά χιλιάδες πολίτες της πόλης αλλά και επισκέπτες.

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και η καρδιά της πόλης θα χτυπά δυνατά αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό το μόνο βέβαιο είναι πως θα την απολαύσετε και με το παραπάνω.

Φωτό: Shutterstock

Τι θα περιλαμβάνει η βόλτα στην πόλη:

  • Περπάτημα στην Παραλία και επίσκεψη στον Λευκό Πύργο ώστε να απολαύσετε τη θέα του λιμανιού από ψηλά.
  • Φωτογράφιση κάτω από την Καμάρα. Είναι το κλασικό meeting point της πόλης. Η Αψίδα του Γαλέριου χτίστηκε λίγο πριν το 305 μ.Χ. και στα ανάγλυφά της απεικονίζεται η νίκη των Ρωμαίων επί των Περσών. Δίπλα, η Ροτόντα αποτελεί σημαντικό μνημείο και συμπεριλαμβάνεται στα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Βόλτα στην Άνω πόλη. Ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, με απεριόριστη θέα.
  • To βράδυ ο προορισμός είναι ένας: Λαδάδικα.
τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη
Φωτό: Shutterstock
  • Μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία είναι τα εξής: Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Aρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πτέρυγα με τα ευρήματα από τις ανασκαφές στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας. Έπειτα, αξίζει να επισκεφθείτε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης αλλά και το MOMus/ Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1979 με τη δωρεά 47 έργων τέχνης του συλλέκτη Αλεξάνδρου Ιόλα.
  • Φυσικά, απαραίτητη στάση η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Σοφίας.

Φαγητό στη Θεσσαλονίκη

Στα καλά καθούμενα: Ένα μοναδικό μέρος για κρέας στη Θεσσαλονίκη

Φαγητό στη Θεσσαλονίκη
Φωτό: Unsplash

Ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να έχετε “πέσει πάνω” στα πιάτα του μαγαζιού στο Instagram. Ο ιδιοκτήτης Στέφανος Σαράτσης είναι ένας “μάγος του κρέατος” καθώς στο μενού του εστιατορίου του θα βρείτε σπάνιες κοπές. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε εκεί με άδειο στομάχι και με όρεξη για καλό premium κρέας. Αν πάλι, βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε ένα καλό γεύμα για take away τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε από το Καλά Καθούμενα που διαθέτει ένα υποδειγματικό delivery με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα.


Οικογενειακό Trip: Από τη Θεσσαλονίκη στo πάρκο Αγίου Νικολάου στη Νάουσα


Μούργα

Με πιάτα που διαμορφώνονται από την ψαριά της ημέρας και τα εποχικά υλικά, η Μούργα αποτελεί μια σταθερά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα απολαύσετε ξεχωριστές δημιουργίες οι οποίες εντυπωσιάζουν για την πρωτοτυπία των συνδυασμών και φυσικά για τη γεύση.

Χαρούπι

Ο γνωστός chef Μανώλης Παπουτσάκης σας περιμένει στο Χαρούπι για να σας μυήσει στην -με μοντέρνα αγγίγματα- κρητική κουζίνα του. Μερικά από τα εμβληματικά πιάτα της Κρήτης που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι: το γαμοπίλαφο, το αρνί τσιγαριαστό ή το κουνέλι. Κάθε πτυχή του μενού έχει άρωμα Κρήτης, αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά τυριά από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία αλλά και ανάμεσα σε πολλές ετικέτες κρασιού από αμπελώνες της πατρίδας του chef.

θαλασσινά θεσσαλονίκη
Φωτό: Unsplash

7 Θάλασσες: Το spot για ψαροφαγία

Αν αγαπάτε το φρέσκο και ποιοτικό ψάρι τότε αυτός είναι ο προορισμός σας. Το 7 Θάλασσες είναι ένας ναός της ψαροφαγίας, με ένα menu που περιέχει όχι μόνο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ημέρας αλλά και πιο ξεχωριστές προτάσεις όπως είναι το tartare τόνου και το sushi.

BléVin

Φωτό: Unsplash

Κάτω από το κομψό ισόγειο στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, θα βρείτε ένα μεγάλο κελάρι που φιλοξενεί πάνω από 300 ετικέτες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 100 εκλεκτές επιλογές από τους αμπελώνες του κόσμου.

Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από πιάτα με εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και προσεγμένες επιλογές αλλαντικών και τυριών. Μερικά από όσα μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με το κρασί είναι: τα χτένια surf & turf, η πάπια, το tartare μόσχου με σκόνη παντζαριού και πολλά ακόμη.

Maestranza

Πρόκειται για Ελληνική fusion cuisine, με φρέσκιες αγνές πρώτες ύλες, premium κοπές και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Στο πατάρι δημιουργήθηκε, με την επίβλεψη και διαχείριση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μία πρωτότυπη microfarm για την παραγωγή αρωματικών φυτών, microgreens και σύντομα κάποιων λαχανικών, προϊόντα  που θα απολαμβάνετε στα πιάτα σας.

Αναζητάτε τα επόμενα ταξίδια σας;

Όλοι οι κορυφαίοι προορισμοί είναι στο Διακοπές:

Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο


4 μαγευτικές λίμνες της Ελλάδας για φθινοπωρινά ταξίδια

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα