ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Βοϊδοκοιλιά: Η παραλία-σύμβολο της Μεσσηνίας

Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Πελοποννήσου και γενικότερα, της χώρας. Η Βοϊδοκοιλιά, η παραλία της Μεσσηνίας με το χαρακτηριστικό όνομα και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό πεταλοειδές σχήμα, που από ψηλά μοιάζει σαν μανιτάρι. Η οποία βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους –άλλωστε είναι ενταγμένη και στο Δίκτυο Natura 2000.

Με μια λωρίδα αμμόλοφων να τη χωρίζει από την εφαπτόμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η Βοϊδοκοιλιά θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες σε όλη τη Μεσόγειο.

Σε αρκετούς επισκέπτες, μάλιστα, φέρνει κατά νου έναν πιο προσβάσιμο και χαλαρό «εξωτικό» παράδεισο, ο οποίος βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Οι μύθοι γύρω από την Βοϊδοκοιλιά

Πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για την παραλία όπου, σύμφωνα με την «Οδύσσεια», προσάραξε το πλοίο του Τηλέμαχου όταν ερχόταν από την Ιθάκη για να ρωτήσει τον Νέστορα, τον βασιλιά της Πύλου, σχετικά με την τύχη του Οδυσσέα.

Ακόμη, όταν βρεθείτε στην παραλία θα παρατηρήσετε την «Σπηλιά του Νέστορα».

Ακριβώς από πάνω, θα δείτε το «Παλαιόκαστρο». Η ιστορία του ξεκινά από τους πρώτους ιστορικούς χρόνους, όταν το ύψωμα, όπου σήμερα βρίσκεται το φράγκικο κάστρο βρισκόταν η αρχαία κλασική Ακρόπολη της Πύλου. Όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν την περιοχή, κατασκεύασαν στη θέση της ακρόπολης το κάστρο τους.

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

H Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται μέσα στην προστατευμένη ζώνη Natura 2000 –γι’ αυτό και δεν υπάρχει καμία οργάνωση και καμία υποδομή. Ωστόσο, στον δρόμο σας προς την παραλία θα συναντήσετε λίγα μαγαζάκια από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, σνακ και νερά. Σίγουρα όμως, δεν πρέπει να παραλείψετε την ομπρέλα και την ψάθα σας καθώς δεν υπάρχει σκιά στην παραλία.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Back in Athens: Ένας οδηγός για σινεμά, φαγητό και καφέ στην Αθήνα


Επίδαυρος: Πού θα φάμε μετά την παράσταση;

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα