ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Winter Lovers: Τα πλησιέστερα χιονοδρομικά κέντρα από τη Θεσσαλονίκη

Tα χιόνια έφτασαν σε πολλές περιοχές της χώρας και αυτή είναι η αγαπημένη περίοδος για πολλούς που λατρεύουν τo ski και σίγουρα για τα παιδιά που αγαπούν το παιχνίδι στο χιόνι. Για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν τρεις επιλογές για μια σύντομη απόδραση στο χιόνι. Ποια είναι λοιπόν τα πλησιέστερα χιονοδρομικά κέντρα από τη Θεσσαλονίκη;

Παιχνίδι με το χιόνι και χειμερινά extreme sports στα πλησιέστερα χιονοδρομικά κέντρα από τη Θεσσαλονίκη

Φωτό: Unsplash

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530μ.

Απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα μόλις 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές. Επίσης διαθέτει μονοπάτια (διαδρομές) πορείας ορειβασίας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Φωτό: Shutterstock

Σε υψόμετρο 1.450μ. και μόλις 8 χλμ. από το Ελατοχώρι, στη θέση «Παπά Χωράφι», βρίσκεται το δημοφιλές χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου και η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις μιάμιση ώρα! Μπορείτε να το επισκεφθείτε για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το ολόλευκο τοπίο και φυσικά να κάνετε ski. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν 10 πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Επομένως, ακόμη κι αν είστε αρχάριος, θα απολαύσετε το χιονισμένο τοπίο με ασφάλεια.


Ελατοχώρι Πιερίας: Ανακαλύψτε έναν υπέροχο χειμερινό προορισμό


Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν

Φωτό: Shutterstock

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Όρος Βόρας διαθέτει εξαιρετικές, σύγχρονες υποδομές και πίστες σχεδιασμένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Το υψόμετρο φτάνει έως και 2480μ. Διαθέτει 12 πίστες, κάποιες εκ των οποίων είναι εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας.

Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές ski και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.

Δείτε επίσης:

Οι καλύτερες επιλογές για πολυτελή διαμονή στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν


Ανακαλύπτουμε την Ελλάδα διαφορετικά: 5 προορισμοί για οικοτουρισμό

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα