ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Χειμερινά αθλητικά μονοπάτια: Ένα πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά

Ο Δήμος Νισύρου από την 1η Νοεμβρίου 2021 καλωσορίζει τα «Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια 2021-22» για πρώτη φορά στο νησί μας. Καλωσορίζει τον εμψυχωτή του προγράμματος κ. Παναγιώτη Νομικό, καθηγητή Φυσικής Αγωγής ο οποίος θα παραμείνει μέχρι τέλος Ιουλίου στη Νίσυρο.

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα αθλητικών και πνευματικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες στα ελληνικά απομακρυσμένα νησιά και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων στα νησιά της «άγονης γραμμής».

Το πρόγραμμα αρχικά απευθύνεται σε ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει αθλοπαιδιές (badminton), cross training, βόλευ, μπάσκετ, αθλήματα στίβου, παιχνίδια ψυχοκινητικά κτλ, ενώ θα ακολουθήσουν και προγράμματα ενηλίκων.

αθλητικά μονοπάτια, δήμος νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδο». Το αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αφορά στην συνδιοργάνωση κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 του αθλητικού προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια». Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 μήνες με έναρξη τον Οκτώβριο 2021 και και λήξη τον Ιούλιο 2022, ενώ παράλληλα το καλοκαίρι του 2022, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, θα διεξαχθεί και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης διάρκειας τριών (3) εβδομάδων, η έναρξη του οποίου τοποθετείται στο διάστημα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.


Στον Παρνασσό με παιδιά: Οι δραστηριότητες που θα αγαπήσουν


Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 18 ετών καθώς και σε ενήλικες. Λαμβάνει χώρα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, καθώς και ορισμένα Σαββατοκύριακα. Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Ο Δήμος δεσμεύεται να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στην Εταιρία και στο προσωπικό της, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο Πρόγραμμα και να παρέχει δωρεάν στέγη για τον/ην καθηγητή/τρια φυσικής αγωγής που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στη Νίσυρο από το καλοκαίρι 2015, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence και την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου