Χελμός: Οι extreme δραστηριότητες που θα κάνετε στα Καλάβρυτα

Αν είστε λάτρεις των extreme δραστηριοτήτων, θα βρείτε πολλά να κάνετε στα Καλάβρυτα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Η χειμερινή γοητεία του Χελμού και οι extreme δραστηριότητες στα Καλάβρυτα

Ο Χελμός αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμούς τους χειμερινούς μήνες. Τα Καλάβρυτα, σφύζουν από ζωή τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα. Τα Αροάνια Όρη- όπως ονομάζεται ο Χελμός- είναι μεγάλη οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου και υποδέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, για extreme και μη δραστηριότητες. Αυτές, σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ακόμα περισσότερο το βουνό. Είτε αποφασίσετε να μείνετε μέρες στα Καλάβρυτα και να γυρίσετε τα χωριά, είτε να πάτε μονοήμερη, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά να κάνετε.

Οι δραστηριότητες στα Καλάβρυτα, για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό:

Ski και βόλτα με χιονορακέτες

Ski στον Χελμο | Pexels

Στo Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ή Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού, όλοι θα βρουν να κάνουν το σπορ που τους ταιριάζει, είτε είναι αρχάριοι είτε όχι. Υπάρχουν αρκετές πίστες για ski και snowboard για μικρούς και μεγάλους. Μια πιο επικίνδυνη δραστηριότητα, ωστόσο, είναι η βόλτα με χιονορακέτες. Χρειάζεστε εξοπλισμό και επαγγελματίες ώστε να σας κατατοπίσουν και να σας οδηγήσουν. Με αφετηρία τη βάση του χιονοδρομικού κέντρου, κατευθυνθείτε προς την αλπική ζώνη του Ξερόκαμπου και απολαύστε τη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. 

Δοκιμάστε το Skibike

Χιονοδρομικο Κεντρο Καλαβρυτων- Χελμου

Αν δεν έχει τύχει να ακούσετε ποτέ τον όρο Skibike, πρόκειται για την Χιονοποδηλασία.  Η εμπειρία αυτή, είναι για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αθλήματα χιονοδρομίας με μεγάλη ιστορία. Οι διαδρομές είναι διαμορφωμένες για τους επισκέπτες και υπάρχουν αρκετοί κανόνες που, καλό είναι να έχετε κατά νου. Πρέπει να απευθυνθείτε στη σχολή που θα σας διδάξει περισσότερα για την ιστορία και τις τεχνικές του αθλήματος.

Βγείτε για λίγο off road

Βγειτε σε off road διαδρομες στον Χελμο | Pexels

Ο Χελμός, είναι για τους λάτρεις του off road. Αρκετοί, γνωρίζουν τη διαδρομή στα Καραφλά Καλαβρύτων, και όσοι είναι μυημένοι, παίρνουν μηχανές ή 4X4 και απολαμβάνουν τη φύση. Ωστόσο, δεν προορίζεται για αρχάριους, καθώς η διαδρομή έχει μεγάλες πέτρες που ενδέχεται να προκαλέσουν αστάθεια στις μηχανές. Γι’ αυτό, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικούς με εμπειρία, όπως η ομάδα του Greek Trail.

Διασχίστε το Φαράγγι του Βουραϊκού

Shutterstock

Ένα από τα πιο διάσημα φαράγγια της Ελλάδας, είναι του Βουραϊκού. Ο Βουραϊκός ποταμός, πηγάζει ανάμεσα στις προεκτάσεις του Ερύμανθου και του Χελμού. Διασχίζει το απόκρημνο φαράγγι, μέσα στο οποίο κινείται ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό. Εκτός από τη μαγευτική διαδρομή με το τρένο, οι επισκέπτες ακολουθούν και το μονοπάτι. Έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διασχίζει εντυπωσιακά σπήλαια, καταρράκτες και πλούσια βλάστηση. 

Είναι σηματοδοτημένο ως Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και η πεζοπορία που ακολουθείται συνήθως, είναι από την Ζαχλωρού προς το Διακοπτό. Έχει διάρκεια περίπου 6 ώρες, ανάλογα και με τις στάσεις που μπορεί να κάνετε. Ωστόσο, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς, ώστε να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια. 


Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα