ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
terra-incognita maloukos Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει Έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Μια έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας στην Αθήνα, μας οδηγεί σε μέρη που δεν έχουμε εύκολα την ευκαιρία να επισκεφτούμε. Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Μέρη άγνωστα, που δεν θα συναντήσουμε ίσως ποτέ, ξεδιολώνονται μπροστά στα μάτια μας. Η εικόνες του, μας ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια.

Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο.

Εικονες απο μακρινα μερη | Αθανασιος Μαλουκος

“Terra Incognita”? -“Αγνωστα Μέρη”;

Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης έκφρασης, προσφέροντας μια ματιά στις ζωές ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, παραδόσεις και πεποιθήσεις, ακόμη και στα πιο “αγνωστα” μέρη του πλανήτη.

Ο Αθανάσιος Μαλούκος, πέρα από Πολιτικός Μηχανικός και ακούραστος ταξιδευτής, είναι και ένας εξειδικευμένος αφηγητής, που με τις εικόνες του ξεπερνά την επιφάνεια, για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική οπτική εμπειρία του απίστευτου πλούτου των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών που απαντώνται σε όλο τον κόσμο.

Το έργο του, μέσα από πλούσιες υφές, ζωντανά χρώματα, υποβλητικές φωτοσκιάσεις και δυναμικές συνθέσεις, παρουσιάζει το πολυσύνθετο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, πέρα απο σύνορα, διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Terra Ingognita | Αθανασιος Μαλουκος

Τι θα δείτε στην έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 περίπου φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με μουσειακής ποιότητας εκτυπώσεις. Οι περισσότερες απο αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Η Έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού και του Προξενείου της Ακτής Ελεφαντοστού. Η περιγραφή κάθε φωτογραφίας γίνεται συγχρόνως στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων πρωινών σχολικών επισκέψεων, μετά απο συνεννόηση.

Info

Διάρκεια Έκθεσης: Τετάρτη 24 Ιαν 2024 – Κυριακή 25 Φεβ 2024.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 22:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσοδος Ελεύθερη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου