ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
3 προορισμοί για γιόγκα και διαλογισμό

Για να επιλέξει κάποιος έναν προορισµό στον οποίο θα µπορεί να διαλογιστεί για να κάνει yoga, µόνος του ή µε κάποια οµάδα, πρέπει να αναζητήσει αρχικά ένα µέρος που έχει ησυχία και άπλετη φυσική οµορφιά. Ένας ειδικά διαµορφωµένος χώρος για άσκηση, αλλά και ελεύθερα spots στη φύση είναι οι ιδανικές συνθήκες ενώ το περιποιηµένο περιβάλλον είναι προϋπόθεση. Το ζητούµενο φυσικά δεν είναι η πολυτέλεια, αλλά η αισθητική, ο χαρακτήρας, η φιλοσοφία και η αυθεντικότητα ενός καταλύµατος.

Οι 3 προορισμοί της Μαρίας

Τα πέτρινα καταλύµατα στο Οινοποιείο Καρίµαλη της Ικαρίας

Πρόκειται για έναν αµφιθεατρικό αµπελώνα µέσα σε πευκόδασος, µε θέα τη θάλασσα. Τα µεγαλύτερα πλεονεκτήµατά του είναι η απλότητα, η βοή της φύσης και ο ανοιχτός ορίζοντας που δηµιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για διαλογισµό, καθώς και η ικαριώτικη διατροφή, γνωστή για την ευεξία και τη µακροζωία που προσφέρει. H ενέργεια της Ικαρίας δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού έχει την ικανότητα να προάγει έναν πιο ήρεµο ρυθµό ζωής.
Μάλιστα, κάποια από τα 7 δωµάτια του καταλύµατος είναι 500 ετών.

Το κτήµα Κανδήλι στο Προκόπι Εύβοιας

Μόλις περάσεις την πύλη αυτού του κτήµατος µε το βρετανικό στυλ και την ξεχωριστή οµορφιά, µπαίνεις σε ένα παράλληλο σύµπαν Ιστορίας, παιδείας, γαλήνης και αισθητικής. Βρίσκεται στην καρδιά της Εύβοιας, σε ένα υπέροχο τοπίο, σε κοντινή απόσταση από πολλές παραλίες. Τα βοηθητικά κτίρια του κτήµατος, όπως οι σιταποθήκες, έχουν µετατραπεί σε όµορφα παραδοσιακά δωµάτια µε ιδιωτικά µπάνια. Μια από τις σιταποθήκες διαθέτει µεγάλη αίθουσα µε ξύλινο παρκέ, ιδανική για άσκηση και πρακτικές όπως γιόγκα.

Το Euphoria Retreat στον Μυστρά

Πρόκειται για ένα πραγµατικά ενεργειακό hot spot που είναι από τα καλύτερα ολιστικά κέντρα ευεξίας στον κόσµο. Προσφέρονται καθηµερινά µαθήµατα γιόγκα αλλά και πολλών άλλων ολιστικών πρακτικών. Οι µικροί και µεγάλοι κήποι, τα ξύλινα decks µε θέα τον κάµπο της Σπάρτης αλλά και οι διαδροµές µέσα στο δάσος το οποίο είναι κυριολεκτικά µέρος του Euphoria, προσφέρονται απόλυτα για διαλογισµό, αναπνοές, οραµατισµό και απόλυτη σύνδεση µε τη φύση.

BONUS TIP: Ο µυστικός παράδεισος

Στην Κόνιτσα νιώθω να ελαφραίνει και να διευρύνεται το στήθος µου, αµέσως µόλις την αντικρίσω. Το φυσικό τοπίο µε τα βουνά και τα ποτάµια της, είναι µοναδικά. Αώος, Βοϊδοµάτης, Εθνικός Δρυµός και Χαράδρα Βίκου είναι µερικές από τις λέξεις που στο άκουσµά τους και µόνο χαλαρώνω. Όποιος έχει ζήσει την εµπειρία και την ενέργεια κάτω από τα πλατάνια µε τους ήχους του δάσους και τη ροή του ποταµιού, είναι για πάντα τυχερός.

WHO IS WHO

Η Μαρία Παµπουκίδη έχει µια µακρά πορεία στο δηµοσιογραφικό χώρο της οµορφιάς και της υγείας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως Holistic Face Yoga Coach. Η face yoga είναι µία φυσική µέθοδος που αντιµετωπίζει τη γήρανση και την ένταση, έτσι ώστε το πρόσωπο και ο λαιµός µας να διατηρήσουν την οµορφιά τη ζωντάνια τους.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου