Deligreco: Το ελληνικό εστιατόριο στην Κοπεγχάγη που αγαπούν οι Δανοί 

Στον γευστικό χάρτη της πόλης υπάρχει πλέον ένα ελληνικό εστιατόριο που στέκει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Δανών.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
deligreco

Η Κοπεγχάγη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βραβευμένων εστιατορίων ανά κάτοικο. Πρότυπα concepts, δημιουργικές κουζίνες, πρωτότυπες μέθοδοι και chef παγκοσμίου φήμης, συνδιαμορφώνουν έναν αστικό προορισμό που βρίσκεται σε έναν από τους πρώτους προορισμούς στην Ευρώπη που κάθε foodie θέλει να επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. 

Μέσα σε αυτό το γαστρονομικό πλαίσιο, στον γευστικό χάρτη της πόλης προστέθηκε πλέον ένα ελληνικό εστιατόριο που στέκει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ντόπιων, αλλά και τουριστών. Στο εστιατόριο Deligreco, ο ιδιοκτήτης Θεόδωρος Τσίγκας μαζί με τον σεφ Martin Steininger αναδεικνύουν καθημερινά την ελληνική γαστρονομία σε μια πόλη που ο ανταγωνισμός είναι, όπως γίνεται κατανοητό, υψηλότατος.

Η ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και η γευστική συνέπεια στα πιάτα του εστιατορίου βρίσκονται στην βάση της καθημερινής agenda του μενού στο Deligreco. Ξεκινώντας από αυτά σαν θεμέλιο, ο περίτεχνος συνδυασμός της εμπειρίας και των τεχνικών του Martin Steininger, ο οποίος διαθέτει μακρά πορεία στις κουζίνες διάφορων fine dining εστιατορίων της Κοπεγχάγης, συμπεριβαλομένου και του Noma, το τελικό αποτέλεσμα είναι αξιοπρόσεκτο.

Ο σεφ, ειδικά για την συνεργάσια με το Deligreco, ταξίδεψε μαζί τον Θεόδωρο Τσίγκα στην Ελλάδα, εμπνεύστηκε, γέμισε με μυρωδιές, γεύσεις και την ουσία της ελληνικής γευστικής αντίληψης, προσπαθώντας να “κάνει δικές του” γευστικές αναμνήσεις που ως Βόρειος δεν είχε μεγαλώσει μαζί τους.

Αλλαγή γαστρονομικής αντίληψης  

Το σημερινό εστιατόριο αποτελεί, στην πραγματικότητα, την εξέλιξη ενός delicatessen με ελληνικά προïόντα. Το αποτέλεσμα, στα πιάτα, πατά γερά στις μεσογειακές γεύσεις έχοντας έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να αντιστρέψει την επικρατούσα αρνητική άποψη των Σκανδιναβών για το ελληνικό φαγητό.  

Για το Deligreco o σεφ Martin Steininger δημιούργησε πιάτα στα όρια του fine dining προσεγγίζοντας παράλληλα την ελληνική γαστρονομία υπό το πρίσμα της απέριτης εμφάνισης, της ποιοτικής πρώτης ύλης και της γευστικής μεστότητας.  

Από την πράσινη σαλάτα με μπρόκολο, κολοκυθάκια, καβουρδισμένα αμύγδαλα, βινεγκρέτ ντομάτας και μανούρι αέρος μέχρι τις παστές σαρδέλες, το κριθαρότο με πέστο από σπανάκι, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι και λεπτές λωρίδες γραβιέρας ωρίμασης, τα κεφτεδάκια, μαγειρεμένα σε καπνιστό λαρδί με μπόλικη μέντα και σερβιρισμένα με γιαούρτι, καπαρόφυλλα και καυτερές πιπεριές padron, οι επιλογές του μενού δικαιώνουν την εν λόγω προσέγγιση.  

Τελειώνοντας, η λίστα κρασιών απευθύνεται πελάτες που διαθέτουν οινική παιδεία. Περιλαμβάνει πάνω από 250 ετικέτες προερχόμενες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ πολλές από αυτές είναι αποτέλεσμα φυσικής οινοποίησης. Συνδυάζονται με 40 επιλεγμένα προιόντα από ελληνικά τυροκομεία: καρίκι Τήνου, μανούρι αέρος, μανούρα Σίφνου, καπνιστή φέτα 18μηνης ωρίμασης και λαδοτύρι Ζακύνθου. 

Info
Info

Gammel kongevej 170 DK-1850 Frederiksberg

Τηλ: +45 38 34 00 08

Website

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα