ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Γεύση στην Αστυπάλαια |  Τα ουζερί με τους αξέχαστους μεζέδες

Η εμπειρία της Αστυπάλαιας είναι μοναδική. Από τα κρυστάλλινα νερά της μέχρι τη πλούσια γαστρονομία της, οι στιγμές σας στη πεταλούδα του Αιγαίου θα είναι μοναδικές. Κατά τη περιήγησή σας στη χώρα της, θα βρείτε δύο καφενεία-ουζερί που τα πιάτα τους μπορούν να σας κρατήσουν στα τραπεζάκια μέχρι το πρωί.

Καφενείο του Μουγγού

Το καφενείο του Μουγγού είναι κάτι σαν το σημείο αναφοράς του νησιού. Μπορείτε να απολαύσετε νησιώτικες στιγμές στα τραπεζάκια του από το πρωί με ελληνικό καφέ και αυγά μάτια έως το βράδυ. Που τότε έρχεται η ώρα για το τσίπουρο, το σαγανάκι και τις ποικιλίες. Πρωταγωνιστής στο τραπέζι τότε, πρέπει να είναι το χταποδάκι στα κάρβουνα το οποίο ψήνεται στην είσοδο του μαγαζιού και πλημμυρίζει με τα αρώματά του όλο τον πεζόδρομο.

 

Καφενείο Καράι

Σε ένα απόλυτα ειδυλλιακό σημείο του νησιού, στο Καράι θα σας οδηγήσει -τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας- η μουσική από το μπουζούκι που σιγοπαίζει. Στο Καράι θα νιώσετε σαν να τρώτε σε μια μεγάλη φιλόξενη αυλή. Κατά τη τουριστική περίοδο τις περισσότερες βραδιές υπάρχει live μουσική που συνοδεύει το ουζάκι με τους γευστικούς μεζέδες. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε την τρομερή φάβα με τη ντόπια κάππαρη και φυσικά τα καλαμαράκια που λιώνουν στο στόμα.

Info: Fb Page

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Από την Πέμπτη 7/12 ανεξάρτητος στα περίπτερα