Η Θηβαϊκή Γη οινοποιεί μικρά αριστουργήματα

Υπάρχουν οινοποιεία σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, που μπορούν να αποτελέσουν λόγο εξόρμησης από μόνα τους

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
φωτογραφία: Θηβαϊκή Γη

Τα 90 χιλιόμετρα από την Αθήνα για την Θήβα ποτέ δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη σκέψη, καθώς η μία περίπου ώρα οδήγησης ήταν αφορμή ακόμα και για αυθημερόν εκδρομές. Όμως, από τότε που ανακαλύψαμε αυτό το ξεχωριστό «οινικό δημιούργημα», η απόδραση απόκτησε νέο νόημα. 

Οι εμπνευστές και δημιουργοί 

Οι ιδρυτές του, Πάνος και Σωτηρία Κατρισιώση, με αποφασιστικότητα, όραμα και πάθος, φύτεψαν στο ιδιόκτητο, 50 εκταρίων, αγρόκτημά τους ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μονεμβάσια, Gewürztraminer και Μουχτάρο. 

Ο Τρύγος 

Μυστικά της επιτυχίας τους αποτέλεσαν η προσωπική εργασία, οι εξελιγμένες τεχνικές καλλιέργειας και, κυρίως, ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τρυγούν. 

Ο τρύγος εδώ γίνεται τις πρωινές ώρες, και τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα στο οινοποιείο με φορτηγό-ψυγείο.

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο τα καλύτερα σταφύλια, χωρίς χτυπήματα, θα φτάσουν στο οινοποιείο και στην κατάλληλη θερμοκρασία. Έτσι, διατηρείται η φρεσκάδα και τα χαρακτηριστικά των σταφυλιών που μεταφέρονται στα ίδια τα κρασιά. 

Τα Βραβεία 

Τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά της Θηβαϊκής Γης έχουν βραβευτεί με περισσότερα από 100 χρυσά και ασημένια μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

*

Κρασιά που ξεχωρίσαμε

  • Τρύπιο Λιθάρι – Tripio Lithari  

MERLOT – CABERNET FRANC  

Βαθύ πορφυρό χρώμα, βελούδινο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 16-18°C,

με ψητό κρέας. 

  • Στίγματα – Stigmata  

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – SAUVIGNON BLANC  

Βαθύ χρώμα, πλούσιο στόμα και χαρακτηριστικό τελείωμα.

Στους 8-10°C με μεσογειακή κουζίνα.

  • Στίγματα – Stigmata  

SYRAH – CABERNET SAUVIGNON  

Πορφυρό χρώμα, πλούσιο στόμα και μεγάλη επίγευση. Στους 16-18°C με ψητό κρέας.

  • Story  

ΜΟΥΧΤΑΡΟ  

Τριανταφυλλί χρώμα, ισορροπημένη γεύση και δροσερή επίγευση. Στους 8-10°C με ζυμαρικά.

  • Story  

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ  

Φωτεινό χρώμα, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 8-10°C, με πιάτα μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.

Katrisiosis Family  

ΑΣΥΡΤΙΚΟ  

Ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια, έντονο χρώμα, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 8-10°C, με έντονα πιάτα.

Katrisiosis Family  

ΜΟΥΧΤΑΡΟ  

Παραμένει για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Βαθύ κόκκινο, με βελούδινο στόμα και ολοκληρωμένη επίγευση. 

Επικοινωνία
Θηβαϊκή Γη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα