ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ο γαστρονομικός χάρτης της Πάρου: Όσες γεύσεις δεν πρέπει να χάσετε

Galazia Hytra

Στο Summer Senses Luxury Resort στη Μάρπησσα της Πάρου θα βρείτε τη Galazia Hytra που σας περιμένει για απολαυστικά γεύματα, πολύ υψηλού επιπέδου. Η Γαλάζια Χύτρα είναι “αδερφάκι” της πολυβραβευμένης αθηναϊκής Χύτρας.

Έτσι, στην Πάρο μπορείτε να ζήσετε στιγμές απόλυτου fine dining. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο πολυτελή εστιατόρια στο νησί και γι’ αυτό κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και ανακαλύψτε νέες γεύσεις που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Μερικά από τα highlight: ποταμίσιες καραβίδες με κρέμα άγριου σκόρδου| χταπόδι ριγανάτο με αγκινάρα τουρσί| μπλε καβούρι με ιπποφαές και καρότο

Info: Website

 

Stilvi

Στο Stilvi (είναι το “τρεμοφέγγισμα” των άστρων) θα έχετε την ευκαιρία να… δώσετε λίγο παραπάνω νοστιμιά στο ταξίδι σας στην όμορφη Πάρο. Εκεί, ο σεφ Βασίλης Τζίμας έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο στα ελληνικά προϊόντα που θα σας εντυπωσιάσει από τα σύγχρονα αγγίγματά του.

Μερικά highlight: η αφρώδης ταραμοσαλάτα με παναρισμένες γαρίδες| χταπόδι με αμύγδαλα και γλυκό τζατζίκι

Info: Fb Page

 

Ohja!

Στο Ohja! – Oyster & Cocktail Bar θα νιώσετε πως είστε στον παράδεισο αν αγαπάτε τα όστρακα αλλά και την ελληνογαλλική κουζίνα. Εδώ, θα βρείτε ολόφρεσκα στρείδια και οστρακοειδή, συνδυασμένα με εκλεπτυσμένες πρώτες ύλες. Φυσικά, στο μενού θα βρείτε και πολλές άλλες δημιουργίες και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα βαρεθείτε ποτέ στα τραπέζια του Ohja!

Μερικά highlights: στρείδια με χαβιάρι και jamon iberico| στρείδια gin tonic| σαλάτα με αστακό

Info: Website

 

Giacomo Cucina E Vino

Η ιταλική κουζίνα έχει την τιμητική της στο Giacomo της Πάρου. Εδώ θα απολαύσετε από το εκλεπτυσμένο carpaccio έως τις κορυφαίες πίτσες που επιβάλλεται να δοκιμάσετε.

Μερικά highlights: bucattini cacio e pepe| carpaccio με λάδι τρούφας και πουρέ μανιταριών| ceviche σφυρίδας| cotoletta alla milanese

Info: Website

 

Barbarossa

Πηγή: Unsplash

Το Barbarossa είναι ένα στέκι που δεν γίνεται να μην μάθετε μόλις φτάσετε στην Πάρο. Είναι αγαπημένο κάθε επισκέπτη, για όλες τις στιγμές της ημέρας και όχι άδικα. Στο Barbarossa δεν θα απολαύσετε μόνο ευχάριστες βραδιές με τα καλύτερα cocktail του νησιού αλλά θα περάσετε και απογεύματα με μοναδικό φαγητό.

Εδώ, θα βρείτε την ελληνική κουζίνα υπό τη σύγχρονη ματιά του chef Δημήτρη Νίκολη.

Μερικά Highlight: χταπόδι με μέλι, λιαστό κρασί και τσιπς| spicy crab tartare| χτένια στα κάρβουνα με βούτυρο καραβίδας

Info: Website

 

Μόλις βρεθείτε στην Πάρο, μια μονοήμερη απόδραση στην Αντίπαρο είναι must. Γι’ αυτό, εδώ, θα βρείτε τον απόλυτο οδηγό για κάθε foodie στην Αντίπαρο.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα