Ώρα για σπαγγέτι: Πώς θα φτιάξουμε την τέλεια κλασσική καρμπονάρα

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ώρα για σπαγγέτι: Πώς θα φτιάξουμε την τέλεια κλασσική καρμπονάρα

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο των λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Η αυθεντική συνταγή με αβγό θα σας βγάλει πάντα από τη δύσκολη θέση, μιας και είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο.

Αν πρόκειται να τη σερβίρετε στην παρέα σας, φροντίστε να έχετε έτοιμα τα συνοδευτικά σας και να την ετοιμάσετε τελευταία στιγμή για να την απολαύσετε στο μέγιστο βαθμό!


Οι καλύτερες στάσεις για ιταλικό στα βόρεια προάστια


ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κλασσική εκδοχή της συνταγής είναι σπαγγέτι (κατά προτίμηση το Νο 6), κρόκοι αυγών, guanciale (εναλλακτικά επιλέξτε καπνιστή πανσέτα), τυρί παρμεζάνα και πεκορίνο, βούτυρο, λευκό ξηρό κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Unsplash

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, αφού έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι στο νερό μας. Παράλληλα, βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πάρτε τα κομματάκια του guanciale και ρίξτε τα στο τηγάνι να τσιγαριστούν. Προσθέστε βούτυρο και αφήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με σύρμα χειρός. Σιγά σιγά, ρίχνουμε νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια μας στα αυγά μας, ανακατεύοντας. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το βραστό νερό νερό. Αφού το πάρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά και το μείγμα από τους κρόκους και ανακατεύουμε. Με αυτόν τον τρόπο οι κρόκοι θα ψηθούν από την θερμότητα των μακαρονιών. Τέλος, τρίβουμε από πάνω το τυρί και λίγο πιπέρι. Καλή απόλαυση!

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Είστε λάτρεις των κέικ; Δείτε 3 πανεύκολες συνταγές

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα