ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Agora 1955 es

Στην Πορταριά ανεβαίνουν συχνά οι Βολιώτες – που είναι γνωστό ότι ξέρουν από καλό φαγητό. Κάνοντας διακοπές εκεί θα καταλάβετε το γιατί, απολαμβάνοντας εξαιρετικές γεύσεις παραδοσιακής, μεσογειακής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

5 μέρη για φαγητό στην Πορταριά

Κρίτσα

Η Κρίτσα είναι κορυφαίο εστιατόριο του Πηλίου, με οικοδέσποινες την Ελένη και τη Νίκη Καραΐσκου. Οι δυο αδελφές είναι ο λόγος που από το 2000 ζωντάνεψε το πρώην ξενοδοχείο-εστιατόριο Κεντρικόν και η πλατεία της Πορταριάς. Ο χώρος είναι ζεστός και όμορφος, το σέρβις εξαιρετικό όπως και το φαγητό. Δοκιμάστε κοντοσούβλι σχάρας, μπριζόλα σταβλίσια, φιλέτο μοσχαρίσιο, φάβα, πρασοτηγανιά, τραχανά, πίτες και το περίφημο πιάτο τους τσιγαριστά χόρτα του βουνού και αυγά μάτια.

Αριαδνη Παπαναστασιου

Θα συνοδέψετε το φαγητό σας με καλά κρασιά από την κάβα τους, ή μπύρες. Από 20-35 ευρώ/άτομο. Στην φάρμα τους θα κάνετε περιήγηση και μαθήματα μαγειρικής. Το κόστος είναι 200 ευρώ/δύο άτομα. Καθώς δεν είναι πάντα ανοιχτή τον χειμώνα, επικοινωνήστε με τον Φίλιππο Καραΐσκο για ενημέρωση.

Γευσοκράτορας

Μωσαϊκά, τζάκι, καναπέδες με μαξιλάρες, συλλογή από παλιά αντικείμενα, υφαντά και χαλιά, ξύλινα ταβάνια και ο τεράστιος φούρνος του παλιού μπακάλικου-αρτοποιείου: το γκουρμέ εστιατόριο που έφτιαξε ο Αντώνης Τσολακούδης στην Πορταριά έχει προσωπικότητα και στυλ. Δοκιμάστε τις εκλεπτυσμένες γεύσεις που δημιουργεί παντρεύοντας την παραδοσιακή με τη σύγχρονη κουζίνα, με έμφαση στο κρέας, τα γλυκόξινα και την μαύρη τρούφα. Έχει και κάβα με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Από 40 ευρώ/άτομο.   

Επικοινωνία

La Veranda

Το καφέ-μπαρ-εστιατόριο του Ξενία της Πορταριάς φημίζεται για τη μοναδική θέα του προς τον Βόλο. Θα δοκιμάσετε γεύσεις από δημιουργική ελληνική κουζίνα. Η διακόσμηση έχει ανανεωθεί, το σέρβις είναι πολύ καλό και υπάρχει αξιόλογη κάβα κρασιών. Από 20-25 ευρώ/άτομο.  

Επικοινωνία

Αερικό

Στον δρόμο προς την Μακρινίτσα. Εξαιρετικά διακοσμημένος χώρος με τζάκι, υπέροχη θέα από τα παράθυρα και τις πέτρινες αυλές. Σερβίρει καλό καφέ, όλων των ειδών τα ροφήματα, γλυκά, κρύα πιάτα, κρασί, ποτά, κοκτέιλ.

Agora 1955: Τοπικά προϊόντα, υπέροχες γεύσεις

Η οικογένεια Καραΐσκου δημιούργησε και αυτό το εξαιρετικό delicatessen κατάστημα που πουλάει θεσσαλικά προϊόντα και κρασιά. Έχει ωραία διακοσμημένο εσωτερικό χώρο, πάγκους στο καλντερίμι και υπόγειο κελάρι. Δοκιμάστε τα πιάτα ημέρας, τις πίτες, τα ζυμαρικά, τις σαλάτες και τους πεντανόστιμους λουκουμάδες. Όλα τα υλικά με τα οποία μαγειρεύουν υπάρχουν και στα ράφια για να τα αγοράσετε. Από 20-35 ευρώ/άτομο.  

Επικοινωνία

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου