ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τι θα πιείτε; Στα taprooms της πόλης για ξεχωριστές μπύρες

Η έξοδος σε taproom ίσως να είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλούς. Ίσως επειδή η παρέα δεν είναι τόσο μυημένη στην μπύρα, ίσως επειδή δεν είναι πολλά τα taprooms της πόλης. Τι είναι όμως τα taprooms; Πολλοί μπορεί να τα μπερδεύουν με τις μπυραρίες, όμως δεν μοιάζουν και πολύ πέραν από τη βάση, που είναι η αγάπη και των δύο για την μπύρα. Με τον όρο taprooms λοιπόν, αναφερόμαστε στο μέρος όπου ένα ζυθοποιείο σερβίρει τις μπύρες του. Φυσικά εκεί δεν θα βρείτε μόνο τις μπύρες του συγκεκριμένου ζυθοποιείου, αλλά και πολλές ακόμα ετικέτες και guest μπύρες σε βαρέλι, κουτάκι ή μπουκάλι, προκειμένου να λειτουργήσει αυτός ο χώρος ως δίοδος για εξερεύνηση του ποτού.

Τα taprooms της πόλης είναι χώροι προσανατολισμένοι προς την κοινωνικοποίηση, να γίνει κουβέντα, να μιλήσετε για μπύρες και για να γνωρίσετε άλλο κόσμο που τις αγαπά.

Πηγή: Unsplash

Αλχημιστής

Άνοιξε το 2015 από δύο αδέρφια, τον Νίκο και τον Αλέξανδρο Λούντο, οι οποίοι αποφάσισαν να φέρουν ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο για να τις προσφέρουν με αγάπη στο κοινό της Πετρούπολης. Στον μαυροπίνακα θα δείτε να αναγράφονται οι μπίρες που σερβίρονται και αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση, από κάθε γωνιά της γης -Αμερική, Εσθονία, Δανία, Αυστρία, Ουγγαρία-, ενώ υπάρχουν και οι σταθερές μπύρες στις οποίες δείχνει μια αδυναμία το κοινό και δεν αλλάζουν.

Πού θα το βρείτε; 25ης Μαρτίου, Πετρούπολη


Εκεί που η μπύρα είναι τέχνη: Τα 6 μέρη που σας μυούν στον κόσμο της


Paragon

Είναι ένας χώρος όπου γίνεται παραγωγή μπύρας, την οποία μάλιστα μπορεί να δει ο επισκέπτης, ενώ απολαμβάνει την μπύρα του με την παρέα του. Στον μισό του χώρο υπάρχουν τα τραπέζια, ενώ στον άλλο μισό, οι δεξαμενές στο εσωτερικό, φτιάχνουν αδιάκοπα τη μπύρα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα.

Όσο για τις μπύρες που παράγει η πρώτη μικροζυθοποιία με taproom των Νοτίων Προαστίων, αυτές είναι: η helles lager «Riviera», η «Falifornia», η πικρή και φρουτώδης «Άρρηκτος», ενώ παράλληλα φιλοξενούν άλλες επτά μπύρες της φιλοσοφίας τους, που σερβίρονται απευθείας από την κάνουλα και δέκα μπουκάλια που ανανεώνονται κάθε βδομάδα.

Πού θα το βρείτε; Λεμεσού 3, Ηλιούπολη


Οι λόγοι που το Κουκάκι είναι the place to be


Blame The Sun

Στις κάνουλές του βρίσκουμε τις ομώνυμες craft μπύρες του ιδιοκτήτη Δημήτρη Λαδόπουλου σε Lager, Ale και Saison, όπως επίσης craft μπύρες από μικροζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα.

Πού θα το βρείτε; Βεΐκου 60, Κουκάκι

Πηγή: Pexels

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Η ομάδα της Strange Brew έφτιαξε το 2019 το πρώτο taproom της πρωτεύουσας! Εκεί, δέκα βρύσες φιλοξενούν τις μπύρες τόσο της ίδιας ομάδας όσο και πολλών άλλων Ελλήνων και ξένων μικροζυθοποιών. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπουκάλια και κουτάκια για δοκιμή στο χώρο ή για να πάρετε στο σπίτι!

Η πιο χαρακτηριστική βασική μπύρα από την ομάδα της Strange Brew είναι η Jasmine IPA, η οποία κυκλοφόρησε το Μάιο του 2017. Οι Mandy Black, Dr. Haze, Hay Joe, αλλά και η μόνιμη συνεργατική Chloe Unity Lager με την Alea Brewing Co. ακολούθησαν. Μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπνεύσεις αυτής της δημιουργικής ομάδας είναι η παλαίωση μπύρας!

Πού θα το βρείτε; Φαλήρου 86, Κουκάκι

Δείτε επίσης:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα


Τα πιο hot στέκια για φαγητό στα στενά του Συντάγματος

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα