«Μαξιλάρια Καρδιάς» 

Το “Μαξιλάρι Καρδιάς/Heart Pillow” είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία που ενισχύει την προσπάθεια γυναίκες να βοηθούν γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του καρκίνου του μαστού.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Μαξιλάρι Καρδιάς

 

Η Ένωση Αμερικανίδων Ελλάδος – AWOGreece είναι περήφανη να ανακοινώσει την διοργάνωση του “Heart Pillow Party” που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, 2024 και ώρα 11:00 πμ στο Apivita Experience Store, στην οδό Σόλωνος 6 στην Αθήνα. 

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει την συνεχή μας προσπάθεια, γυναίκες να βοηθούν γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του καρκίνου του μαστού. Το “Μαξιλάρι Καρδιάς/Heart Pillow” που ξεκίνησε το 2001 από την Janet Kramer-Mai, νοσηλεύτρια ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Erlanger στο Chattanooga, Tennessee των Η.Π.Α., έχει αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για αμέτρητες γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή. Εμπνευσμένη από το δικό της ταξίδι με τον καρκίνο του μαστού, η κ. Kramer-Mai είδε τον βαθύ αντίκτυπο που μια απλή ιδέα – ένα μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς – μπορούσε να έχει στην ανακούφιση από το πόνο καθώς και στην ψυχολογία των ασθενών κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Από τότε, το έργο αυτό ανθεί με ομάδες εθελοντών σε όλο τον κόσμο. 

Η Αριάνα ΤουλούμτζηΥπεύθυνη της Επιτροπής των Μαξιλαριών Καρδιάς της AWOGreece, εξέφρασε την αγάπη της για το έργο δηλώνοντας ότι “Υπάρχει αδιάκοπη αφοσίωση και προσφορά από τις εθελόντριές μας που προετοιμάζουν τα μαξιλάρια καρδιάς για να ολοκληρωθούν στα Heart Pillow Party. Κάθε μαξιλάρι καρδιάς που δημιουργούμε αποτελεί σύμβολο αγάπης και συμπαράστασης γυναικών στο δύσκολο ταξίδι της ανάρρωσης.” 

Η Βίκυ ΚλήμηΠρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Έργου της AWOGreece, εξέφρασε την αφοσίωση του σωματείου στο έργο, δηλώνοντας ότι: “Ο στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή εθελοντριών στο Heart Pillow Project και να παρέχουμε συνεχή συμπαράσταση σε γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει το πνεύμα αλληλεγγύης που μας αντιπροσωπεύει γενικότερα σε όλες τις δράσεις μας.” 

Η Κατερίνα Συρούνη, Πρόεδρος της AWOGreece τόνισε ότι: “Τα Μαξιλάρια Καρδίας αποτελούν σύμβολο δέσμευσης του σωματείου μας να διατηρήσει την παράδοση γυναίκες στηρίζουν γυναίκες εδώ και 76 χρόνια από την ίδρυση του. Σκοπός μας είναι το έργο αυτό να παραμείνει γυναίκα προς γυναίκα όλων των ηλικιών όπου μέλη, φίλες, κόρες και εγγονές μελών συναντιούνται με κοινό σκοπό να γεμίσουν, να ράψουν και να συσκευάσουν μαξιλάρια καρδιάς για διανομή σε γυναίκες ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας.” 

Τα μαξιλάρια καρδιάς είναι κάτι παραπάνω από αντικείμενο. Αποτελούν σύμβολο αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ανάρρωσης καθώς και κάλεσμα προς δράση για την ευαισθητοποίηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Όπως αναφέρει η Κατερίνα Συρούνη, “Αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε έστω και μερικές γυναίκες, θα έχουμε κάνει την διαφορά. Ευχόμαστε ότι σύντομα δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη.” 

Σας προσκαλούμε όλους στην σημαντική αυτή προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια κοινότητα υποστήριξης και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες. Μαζί με την AWOGreece, θα επιδιώξουμε να κάνουμε την διαφορά, ένα μαξιλάρι καρδιάς τη φορά. 

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση μας και πως μπορείτε να βοηθήσετε, παρακαλώ επικοινωνήστε στο: info@awogreece.org

Info

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024 – 11:00 πμ, Apivita Experience Store, Σόλωνος 6, Αθήνα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου