ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
6+1 μονοπάτια πνευματικού τουρισμού

Η µυθολογία µας είναι µια συλλογή από ιστορίες που έχουν αφετηρία την προσπάθεια των ανθρώπων να κατανοήσουν διάφορα φυσικά φαινόµενα. Γι’ αυτό και είναι άρρηκτα συνδεδεµένες µε στοιχεία της φύσης αλλά και τόπους. Φυσικά, αν προχωρήσεις λίγο πιο βαθιά στη µελέτη τους, θα δεις ότι κρύβονται διάφοροι συµβολισµοί, µε πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Περισσότερο από όλα, κρύβεται η επιθυµία του συνόλου να έχουν µια κοινή πίστη, ένα σηµείο που συναντιούνται και συµφωνούν. ∆ηµιούργησαν ιστορίες, παραδόσεις και ήθη στα οποία µπορούν να βρίσκουν την ψυχική ισορροπία τους σαν σύνολο αλλά και σαν µεµονωµένες οντότητες. Αυτό τους εξασφάλιζε την αρµονική ζωή, την ηρεµία και την σιγουριά που αναζητούσαν. Σήµερα οι ίδιοι προορισµοί αποτελούν κλειδί για όσους έχουν τις ίδιες αναζητήσεις.

Για την Ειρήνη ξεχωρίζουν γνωστά και λιγότερο γνωστά τοπόσημα

Το Θέατρο της Δωδώνης είναι κρυµµένο στην Ήπειρο µακριά από τα πλήθη.

Το Ηραίο της Περαχώρας που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα και έχει φανταστική θέα και ενέργεια.

Το Ιερό της Θεάς ∆ήµητρας και της κόρης της, της Περσεφόνης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ένα από τα πιο σηµαντικά θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας που λίγοι Αθηναίοι γνωρίζουν παρά την κοντινή απόσταση.

Η Δήλος, το µέρος που γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεµις, ένα ακόµη πολύτιµο θρησκευτικό κέντρο λίγα λεπτά από τη Μύκονο.

Η Αρχαία Ολυµπία, εκεί που διεξάγονταν οι Ολυµπιακοί Αγώνες και βρισκόταν το πιο δοξασµένο Ιερό του ∆ία αλλά και το χρυσελεφάντινο άγαλµά του, ένα από τα Επτά Θαύµατα του Κόσµου.

Οι Πηγές του Αχέροντα, το µυθικό ποτάµι της Ηπείρου που οδηγούσε στον Άδη, όταν ο Ερµής παρέδιδε τις ψυχές.

BONUS TIP

Σηµαντικά θρησκευτικά κέντρα όπως τα Μετέωρα και το Άγιον Όρος αποτελούν “οάσεις” για όσους έχουν την ανάγκη σύνδεσης της πνευµατικότητας µε την θρησκευτικότητα αυτή τη φορά.

WHO IS WHO

Η Ειρήνη Μανωλάκου σπούδασε Ιστορικός- Αρχαιολόγος και µετέπειτα απέκτησε και πτυχίο ξεναγού. Μέσα από δικές της µεγάλες αναζητήσεις ασχολείται µε τον πνευµατικό τουρισµό, ως µέλος της οµάδας του www.guidemeingreece.tours που αναλαµβάνουν ξεναγήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα